مشاوره حقوقی رایگان - ارث مادر از فرزند

باسلام و وقت بخیر
پدر و مادر بنده به همراه مادر پدرم 20 سال پیش در یک سانحه باهم فوت شدند.در همان سال انحصار وراثتی توسط پدر پدرم از دادگاه اخذ شد که تنها نام من و ایشان(باتوجه به تک فرزند بودنم) در آن قید شده بود و بنده پس از رسیدن به سن قانونی طی توافقی که با پدربزرگم کردم ایشان سهم خود را به من بخشیده و یک باب منزل مسکونی را که متعلق به بنده بود فروختم.حال عموهایم ادعا می کنند که به مادرشان که همزمان با پدرم فوت شده بود ارثیه تعلق میگیرد که باید به فرزندان او پرداخت شود.مگر به فرد فوت شده ارثیه تعلق میگیرد؟و اگر اینچنین بود چرا دادگاه در انحصار وراثت فقط اسم من و پدربزرگم را قید کرده است؟ من به ایشان توضیح دادم که اگر مادرشان در زمان فوت پدرم زنده بودند ارث می بردند ولی حالا که همزمان فوت کرده اند و دادگاه اسمی از مادربزرگم در انحصار وراثت نبرده است پس ارثی به آنها تعلق نمیگیرد.لطفا من را راهنمایی کنید که آیا ادعایشان می تواند درست باشد یا ادعای پوچ می کنند؟

پاسخ ها :

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
چنانچه پدر شما پیش از مادرشان فوت نموده باشند مادر ایشان جزو ورثه محسوب می‌شود و اگر بر عکس باشد مادرشان ارث نمی‌برد با توجه به گواهی انحصار فرض دوم تحقق پیدا نموده و مادر جزو ورثه نیست مگر اینکه اثبات شود مادر پس از فرزند فوت شده است.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیر شما می‌توانید به همان انحصار وراثت استناد نمایید