مشاوره حقوقی رایگان - اکانت فیک با نام دیگران

سلام امروز فهمیدم ک یک فردی اکانت با اسم من و عکس من درست کرده و چت فیک با یک دختر داشته
و الان اسکرین شات اون پیج به دستم رسیده
نتونستم تو اینستاگرام پیداش کنم
اگر شکایت کنم میتونم بفهمم کار کی بوده
یا پیگیری کنم بدون شکایت هم میشه کارو انجام داد؟

پاسخ ها :

سعیده کشاورز

سرکار خانم سعیده کشاورز :

با دروود
جعل هویت اینترنتی به این معنی است که فردی از اطلاعات شخص دیگری سو استفاده کند یا خودش را جای فرد دیگری جا بزند یا هویت اصلی یک کاربر را در فضای مجازی جعل کند. جعل هویت می‌تواند به صورت حضوری، تلفنی یا آنلاین باشد.
قانون صراحتا در مورد استفاده از عکس پروفایل دیگران مواد قانونی ندارد اما بر اساس تفسیر و رجوع به سایر قوانین جرایمی شامل این عمل خواهد بود. استفاده از عکس پروفایل دیگران جرم است و اگر کسی از عکس پروفایل دیگران استفاده کند مرتکب جرم شده است.
در ماده 16 قانون جرایم رایانه ای که دادگاه ها در ارتباط با استفاده از عکس پروفایل دیگران به آن رجوع می کنند آورده شده اگر فردی به وسیله سامانه رایانه ای نسبت به تغییر یا تحریف عکس دیگران اقدام کند به 91 روز حبس تا 24 ماه حبس یا پرداخت جزای نقدی تا سقف 4 میلیون تومان مجازات خواهد شد.
گر فردی عکس پروفایل دیگری را بر روی یک اکانت جعلی قرار دهد و از طریق آن اکانت اقدام به توهین، افترا و کارهای غیر قانونی کند مرتکب تخلف قانونی شده است و جدا از استفاده از عکس پروفایل به مجازات های دیگری نیز محکوم خواهد شد.
یا اگر متهم از عکس پروفایل فرد دیگری در پیج های غیر اخلاقی استفاده کند و یا اگر زیر عکس وی کلمات غیر اخلاقی درج کرده باشد یا کلماتی که موجب هتک حرمت فرد شود استفاده کند به مجازات 91 روز حبس تا 24 ماه حبس محکوم خواهد شد.
فردی که از عکس او سو استفاده شده است باید سریعا مدارک لازم را جمع آوری کند به عنوان مثال از اکانت ها و پیج های مدنظر اسکرین شات بگیرد و برای پیگیری موضوع به دادسرا مراجعه کند. با تشکیل پرونده روند رسیدگی قضایی به موضوع در دستور کار قرار خواهد گرفت و معمولا تحقیقات در این موارد بر عهده پلیس فتا خواهد بود.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

از طریق پلیس فتا پیگیری بفرما

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

1: در اصل کلی تنها سایت یا برنامه های قابل ردیابی هستند که سرور آنها داخل کشور باشد.

2.اگر سروری در ایران نباشد چند حالت به وجود می اید الف) یک جرم بدون شاکی می خواهیم رسیدگی کنیم چون هیچ گونه سروری وجود ندارد قابل ردیابی نیست ب) دارای شاکی خصوصی می باشد که شاکی اسکرین شات همراه خود می آورد در این صورت اصطلاحا از شرکت های asp استعلام اخذ می شود و ip فرد مورد نظر اخذ می شود.

و از طریق ip اطلاعات اشتراک و داده تا شش ماه اخذ می شود یعنی متوجه می شویم که وارد کدام سایت شده است.

ولی هم اکنون به متن پیام ها چه در با وجود اکانت و حذف اکانت قابل دستیابی نیست.

و جرائم که هم اکنون کشف می شود اصطلاحا از طریق مهندسی اجتماعی و رصد فضای مجازی می باشد.