مشاوره حقوقی رایگان - چگونگی رای صادر شده و به نفع چه کسی؟ (اصلاحی)

باسلام
اینجانب جهت بطلان یک فقره مبایعه نامه خرید زمین مزروعی علیه برادر خویش که ادعا می کرد از پدرمان (که اکنون در قید حیات نیستند) خریداری نموده است، به دادگاه شکایت نموده ام
مدیر بنگاه که امضاء و مهر ایشان ذیل مبایعه نامه بوده و به علت شاغل بودن در یک اداره، چندین مبایعه نامه را سفید امضا و مهر در گاوصندوق بنگاه قرار داده و یکی از شهود (شاهد دیگر فوت نموده اند) مبایعه نامه که کاتب مبایعه نامه نیز بوده ذیل مبایعه نامه را امضاء کرده است و هم در دادگاه شهادت داده اند مبنی بر اینکه از چنین معامله ای اطلاع ندارند و فروشنده را زمان امضاء مبایعه نامه در بنگاه معاملاتی رویت نکرده اند و مبایعه نامه را صوری پنداشتند. قاضی پرونده جهت اطمینان خاطر، دستور به معاینه و تحقیق محلی از همسایگان زمین مزروعی داده اند، که چه اشخاصی از زمان تاریخ مبایعه نامه تا فوت فروشنده در زمین مورد نظر زراعت داشتند؟ اگر در تحقیقات محلی نتوانیم همسایگان زمین مزروعی را حاضر نمائیم، قاضی پرونده با مدنظر قرار دادن شهود یاد شده برای مبایعه نامه صوری، به نفع چه کسی رای صادر می نماید؟
لطفا راهنمایی نمایید باتشکر

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.چون برای قاضی مسجل نشده است که معامله مذکورصوری باشدوبا توجه به اصل صحت قراردادها,تحقیق محلی مذکورنقش اساسی درکشف حقیقت دارد وقاضی تحقیقات را انجام می دهد ومطلعین اگراظهاربی اطلاعی نمایند قطعا رای به ضرر شماست.پس بهتراست همسایگان واشخاصی که مطلع هستند که زراعت زمین دراواخرحیات پدرتحت سلطه پدرانجام میگرفت مانند مدیر کارخانه تبدیل محصول ویاخریداران محصول راحاضرنمایید.