مشاوره حقوقی رایگان - وصیت شفاهی

سلام. مادرم یکسال قبل از فوتش در سلامتی کامل وصیت شفاهی کرد که پس از فوتش طلاهایش را بفروشم و هزینه کفن و دفن و مراسم ترحیم و سالگرد بگیرم و در صورت باقی مانده از این بابت تماما بنا به اختیارم که وصی هستم احسان کنم و ریالی به وراث که 5 برادر و یک خواهر هستیم ندهم. و همان موقع در حال حیات طلاها را تحویل اینجانب که فرزند سوم هستم قرار داد. و هیچکدام از برادرها و تنها خواهرم اعتراض نکردند تا اینکه بعد از یکسال فوت کردند و بنده طبق وصیت شفاهی عمل کردم و بمبلغ 475000000 ریال طلاها را فروختم و هزینه کردم پس از چهلم که آنهم بعلت ویروس کرونا برگزار نشد دونفر از برادرهام سهم از این بابت میخواین. ناگفته نماند در زمان حیات مادرم بنده که فرزند سوم پسر هستم تمام خریدهاش را انجام می دادم و امین مادر و برادرهام بودم حتی همسایه ها هم شاهد وصیت مادرم (شفاهی) هستند و اخیرا استشهادی به این منظور از 4 ورثه و پرستار خانم مادرم بعمل آوردم. سوالم این است آیا طبق آیه 181سوره بقره بر وصیت عمل کنم و یا برخلاف وصیت عمل کنم و از مانده به این دونفر سهم بدهم و اگر ایشان شکایت کنند تکلیف چیست؟ لطفا راهنمایی فرمایید. با تشکر

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

اشتباه کردید وصیت تا 1/3 اموال متوفی نافذ است انهم در صورت صحت

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

سلام.وصیت باید کتبی باشد وصیت شفاهی قابل پذیرش دردادگاها نمی باشد وتمامی وراث ازماترک ارث می برند.