مشاوره حقوقی رایگان - نحوه فسخ قرارداد به علت عدم پرداخت اخرین چک از طرف خریدار

با سلام احتراما عموی اینجانب یک واحد آپارتمان را در شهریور 98 فروخته آخرین چک خریدار برای تحویل و انتقال سند به مبلغ 165 میلیون بوده که موجودی نداشته و عموی اینجانب چک را برگشت کرده است. در قسمت توضیحات قولنامه این چنین آمده "در صورت عدم وصول هر یک از چکهای خریداران معامله یکطرفه و به نفع فروشندگان و بدون حضور خریداران قابل فسخ میباشد و خریداران متوجه ضرر و زیان قید شده در مبایعه نامه یعنی ده درصد از مبلغ کل ثمن معامله یعنی چهل و نه میلیون و هشتصد هزار تومان میشوند و پس از کسر این خسارت از وجه های دریافتی فروش مجدد مورد بیع مابقی وجه های دریافتی به خریداران عودت داده میشود". بعد از شش ماه خریدار پولش جور نشده و عموی اینجانب مقیم کانادا بوده و یک وکالت نامه فروش اموال غیر منقول به اینجانب داده است در وکالت نامه آمده "مراجعه به کلیه ادارات دولتی و غیر دولتی سازمانها نهادها بنیادها و دوایر مربوطه اعم از شهرداری و... " اما اشاره ای به دادگستری و مراجعه به وکیل نشده است. جهت فسخ چه باید بکنم مراجعه به دادگاه یا فسخ یک طرفه بدون حضور خریدار مطابق قولنامه؟ مبلغ 330 میلیون تومان دریافتی نزد حساب عموی اینجانب بوده و بنده مجوز برداشت از حساب ایشان جهت فسخ را ندارم. اگر طبق قولنامه قرار باشد بعد از فروش مجدد وجه خریدار پرداخت سود الان میتوان واحد را به کس دیگری فروخت وجه ایشان را داد و قرارداد را فسخ نمود. به دلیل عدم پرداخت وجه بعد از شش ماه ارزش ملک متری 2 میلیون بالاتر رفته ضرر متوجه عموی اینجانب شده است. تبصره 1 از ماده 3 بند 1-3 قولنامه با توافق طرفین باطل گردید یعنی بند "عدم وصول چکها یا مطالبه مبلغ مندرج بند1-3 ماده 3 این مبایعه نامه از سوی فروشنده تاثیری در صحت معامله ایجاد نخواهد کرد" باطل شده است. در ضمن در قسمت ضررهای متوجه خریدار در قولنامه ذکر شده در صورتی که خریدار ممتنع باشد وی مکلف است به ازای هر روز تاخیر مبلغ یک میلیون ریال به عنوان خسارت تاخیر اجرای تعهد در وجه طرف مقابل پرداخت نماید.
شرایط فسخ یک طرفه چگونه است ؟ پول کی به خریدار برگردد تا قرارداد فسخ شود ؟ ضرر چگونه محاسبه میشود ؟ چک فقط برگ شده و مراجعه به دادسرا نشده. طبق متن وکالت نامه من میتوانم به دادگاه برم و دادخواست فسخ قرارداد بدم؟ قوانین حقوقی چگونه است.

پاسخ ها :

مصطفی زارعی شرق

جناب آقای مصطفی زارعی شرق :

سلام.باید قرارداد بررسی شود.و در صورت امکان با یک وکیل مشورت فرمایید.

پرسشگر :

احتراما دقیقا متن قرارداد را نوشتم براتون و بندی هم که با توافق خط زدند ذکر کردم بقیه بندها هم که در کلیه قراردادها هست. من برای فسخ راهنمایی خواستم با توجه به شرایط قرارداد.

اميرحسين صادقي

جناب آقای اميرحسين صادقي :

فسخ امری ارادی و انتزاعی است که در درون دارنده حق فسخ محقق شده و سپس مراتب اعمال حق فسخ و اراده خود را به طرف قرارداد اعلام می نماید بنابراین حتی وکیل دادگستری فسخ را اعمال نمی کند بلکه فسخ اعمال شده توسط موکل خود را به وکالت از او طی تشریفاتی به طرف مقابل اعلام می کند

برای اینکه اقدامی نکنید که در آینده مخل حقوق عمو و چه بسا دامنگیر شما باشد از همین بدو امر مستقیماً با یکی از همکاران وکیل در تماس باشید

پیروز باشید

پرسشگر :

ممنون از نظرات شما اقدام میکنم و با وکیل متخصص مشورت میکنم

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.بنظرمی آید که:اولا,فروشنده حق فسخ ندارد,ثانیا برفرض وجودحق فسخ قراردادی یا قانونی,شما دروکالتنامه حق اعمال فسخ پیرامون این آپاتمان ازجانب موکلتان راندارید ووکالتنامه مربوط به مراجعه به ادارات وملکهای دیگر می باشد وبرفرض هم که حق فسخ داشته باشید,می توانید با یک اظهارنامه.اعلام فسخ موکلتان را به ایشان ابلاغ نماییدوسپس بادریافت وکالتنامه دیگر ازعموتان که درآن رجوع به دادگستری وطرح دعوی فسخ باحق توکیل به غیر را بشما بدهدتابتونید وکیل دادگستر انتخاب کنید ضمنا وجه التزام برای تاخیر درپرداخت ثمن معامله که درمبایعنامه روزی100هزارت درنظرگرفته شده غیرقانونی وباطل بوده وبرمبنای شاخص بانک مرکزی محاسبه میگردد.بنظرآنچه شما نوشتید با آنجه درمبایعنامه نوشته فرق دارد حتما باهمکاران ازنزدیک مشاوره داشته باشید.

محمد راجی

جناب آقای محمد راجی :

با توجه به شرط عدم پاس شدن چکها معامله فسخ شده و باید از طریق دادگاه اقدام کنیدولی باید در وکالت شما اختیار توکیل به وکیل دادگستری داشته باشید