مشاوره حقوقی رایگان - بیمه بیکاری بعد از مرخصی زایمان

با سلام خدمت شما
با توجه به شرایط پیش آمده بیماری کرونا
1. آیا بلافاصله بعد از مرخصی زایمان می توان از بیمه بیکاری استفاده کرد؟؟
2. بنده تاریخ زایمان 15 تیرماه 98 می باشد که درخواست 3 ماه قبل و 3 ماه بعد زایمان ( در کل 6 ماه ) به دلیل شرایط پیش آمده را دارم ... سوالم اینجاست بیمه به طور شفاهی موافقت کرده و می گوید بعد از زایمان ( مراجعه تیرماه ) با ارائه گواهی تولد و نامه پزشک 3ماه را قبل زایمان برایت حساب می کنیم کنیم و موردی نیست ... حال تکلیف بیمه 3 ماه قبل زایمان چه می شود با وجود مراجعه تیرماه ( بعد زایمان)؟؟؟

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

مدت مرخصی زایمان طبق مصوبه هیات وزیران در تیرماه سال92از شش ماه به 9ماه افزایش پیدا کرده است.برای افراد شاغل در بخش خصوصی تامین اجتماعی موظف به پرداخت حقوق کارگران در مدت مرخصی زایمان می باشد.لازمه استفاده از این مرخصی هم این است که شما در یکسال منتهی به زایمان حق بیمه برایتان واریز شده باشد.مرخصی زایمان بعد از زایمان شروع میشه قبل از زایمان اگر به هر دلیلی شما متقاضی مرخصی باشین اون مرخصی استعلاجی محسوب میشه نه زایمان.بین این دو فرق هست.برای اینکه از مرخصی استعلاجی قبل از زایمان بهره مند بشوید باید پزشک معتمد سازمان تامین اجتماعی با این تقاضای شما موافقت کند.من اطلاع ندارم که الان هم می توانند طبق مدارک پزشکی شما با این تقاضا موافقت کنن یا نه.چون حدس میزنم همان موقع باید برای اینکار اقدام میکردید.شما باید طوری برنامه ریزی میکردید که رابطه کاری شما با کارفرما قطع نشود اون چند ماه آخر را هم مرخصی استعلاجی میگرفتین تا حق بیمه شما واریز کند و بعد از اتمام مرخصی زایمان هم تقاضای برگشت به کار میکردین اگه کارفرما موافقت نمیکرد از حقوق بیکاری استفاده میکردید.من نمی دانم الان شما چطور اقدام کردین و توافقتان با کارفرما به چه صورتی بوده است.ولی مرخصی زایمان شما طبق قانون 9ماه هست که سازمان بعد از زایمان آن را محاسبه میکند و این مرخصی به قبل از زایمان تسری پیدا نمی کند مگر اینکه پزشک سازمان تایید کند که در مدت یاد شده یعنی سه ماه قبل از زایمان شما مستحق مرخصی استعلاجی بودید.البته سازمان علیرغم رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری اغلب 6ماه را محاسبه میکند بر اساس دوسوم میانگین سه ماه آخر حقوقی که بر مبنای آن حق بیمه شما واریز شده است به انضمام عیدی و سنوات در پایان مرخصی وجه آن را به شما میپردازد.برای سه ماه مرخصی قبل زایمان هم شورای پزشکی سازمان باید تایید کند که شما استحقاق این مرخصی را داشتین