مشاوره حقوقی رایگان - حقوقی

همسرم ترکیه زندگی میکنه و با پاسپورت داداشش اومده بود ایران برای عقد ایا من اگه این موضوع را ثابت کنم که قاچاق اومده چون سربازی نرفته چه حکمی داره

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

چرا می خواهید اینکار را بکنید.؟شما نمی توانید شخصا در این خصوص شاکی باشید چون ذینفع و بزه دیده نیستید به زبان ساده جرایم فرد مذکور به شما آسیب نزده و ضرری برای شما ندارد.اما میتوانید اعلام کننده جرم باشید.در این صورت برای اتهام خروج از کشور با گذرنامه برادرش وفق ماده 38قانون گذرنامه به دوماه تا یکسال حبس یا جزای نقدی محکوم میشوند که احتمال زیاد همان جزای نقدی محکوم بشه نه زندان.اما در خصوص فرار از خدمت هم اگر مدتش زیر یکسال باشد به اضافه خدمت تا شش ماه بسنده میشه.اما اگه مدت غیبت مشمول بیشتر از یکسال باشه هم شش ماه اضافه خدمت خواهد داشت هم به دادسرای نیروهای مسلح معرفی می شوند چون فراری محسوب می شوند اونجا هم مجازات ایشان سه ماه تا یکسال حبس یا سه ماه تا یکسال اضافه خدمت هست که به احتمال زیاد همان اضافه خدمت مورد حکم واقع می شود.در مجموع می شود گفت ایشان را به جزای نقدی و اضافه خدمت محکوم میکنند.