مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد خصوصی در قالب ماده 10 قانون مدنی

سلام. قراردادی در قالب ماده 10 قانون مدنی تنظیم شده است که طرف اول قرارداد متعهد شده است که دو دانگ از ملک خود را به طرف دوم قرارداد انتقال دهد . و طرف دوم قرارداد هم متعهد شده است که کلیه امور حقوقی و ثبتی ملک مذکور را انجام دهد و حقوق مالکانه طرف اول را احقاق کند. در قرارداد ذکر شده است که قرارداد در قالب عقد لازم تنظیم شده است و طرفین و وراث آنها ملزم به رعایت مفاد آن هستند. آیا این موضوع که بعد از فوت طرف اول وراث او ملزم به رعایت مفاد قرارداد ( انتقال دو دانگ از ملک ) هستند بر خلاف قوانین آمره نیست ؟؟ ممنون

پاسخ ها :

اميرحسين صادقي

جناب آقای اميرحسين صادقي :

عنوان و متن قرارداد ملاک تعیین نوع قرارداد نیست و باید برای تفسیر مفاد قرارداد به متن مراجعه نمود، لذا عین قرارداد جهت بررسی لازم است
به نظر می رسد این قرارداد صرفنظر از نحوه تنظیم فی الواقع عقد جعاله باشد
اگر این فرض درست باشد قرارداد تحت مقررات حاکم بر عقد جعاله تفسیر خواهد شد

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

مستلزم مطالعه قرارداد است لیکن بر فرض لازم بودن با فوت بلااثر نمیشود