مشاوره حقوقی رایگان - مهریه در صورت پنهان کردن بیماری روانی زوجه

با سلام بنده اردیبهشت 97 ازدواج کردم، خانم بنده مشخص شده که بیماری روحی دارد و دوقطبی هست، اختلال شدید یادگیری دارد در حدی که اصلا نتونست دانشگاه درسی رو پاس کنده و انصراف داد، متاسفانه پیگیری نکردم ولی شب زفاف هیچ‌خونی ازش نیومد و حتی به نظرم باکره نبود، سوالم این هست که با توجه به وضعیت حادی که پیدا کرده با سابقه خودکشی در پرونده پزشکی که تمام موارد بالا پنهان شده بود از من و تازه فهمیدم ، وضعیت مهریه چگونه هست؟ اصلا نمیشه باهاش زندگی کرد به شدت بد دهن و دیوانه، آیا امکان این هست پزشکی قانونی با گذشت چند سال باکره نبودن رو تایید کند؟

پاسخ ها :

شهره حدادیان

سرکار خانم شهره حدادیان :

درود بر شما، اگر اشتباه نکرده باشم منظور شما از این سوال آن است که با اثبات اختلال دو قطبی و یا باکره نبودن ایشان، امکان بطلان یا فسخ مهریه و یا طلاق بدون تادیه مهریه است یا خیر؟
هر چند مدارک شما نیاز به بازبینی دارد اما با توضیحات حضرتعالی به نظر می رسد، اولا در خصوص این امر که عدم بکارت می تواند از موارد حق فسخ باشد یا خیر محل اختلاف است. ثانیا با توجه به این که در همان زمان حضرتعالی هیچ اقدامی در خصوص تشکیک در بکارت نکرده اید و تاکید بر این امر که برخی از پرده های بکارت بعد از نزدیکی خونریزی ندارد ثانیا حق فسخ فوریت دارد و 6 سال از ازدواج شما حدودا می گذرد امکان فسخ نکاح را ندارید تا با فسخ عقد از پرداخت مهریه توافقی بگریزید. در هر حال چون نزدیکی واقع شده است همسر شما مستحق مهریه است.حتی اثبات اختلال روانی دو قطبی تاثیری در مهریه ایشان ندارد زیرا حق طلاق با مرد است و هر زمان بخواهد می تواند با تادیه حقوق مالی، زوجه را طلاق دهد. بهترین راهکار برای شما توافق با ایشان است.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سوال شما کاربر محترم نیاز به بررسی وگفتگوی متقابل دارد می توانید از طریق سایت بامن در تماس باشید تا به یک راهکار درست برسید

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
مهریه ایشان در هر حال باید پرداخت شود.
باکره نبودن بعد از چند سال قابل اثبات نمی باشد.