مشاوره حقوقی رایگان - غیبت در رای باز

سلام ببخشید همسرم الان 8 ماهه که رای باز شده ولی یه هفته غیبت کرده اگه برگرده و بندازنش زندان دوباره می‌تونه درخواست بدهد رای باز بشود و این که چون غیبت کردن امسال شامل عفو رهبری 22 بهمن ماه میشه یا نه ؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

عفو خصوصی شامل محکومانی می شود که نام آن‌ها در عفونامه قید شده یا از شرایط مندرج در عفونامه برخور باشند. این عفو موجب از بین رفتن سوء پیشینه کیفری مجرمان نمی‌شود و صرفاً مانع اجرای تمام یا قسمتی از مجازات مجرم می‌شود.

عفو خصوصی پس از طرح و بررسی در کمیسیون عفو و بخشودگی، از سوی رئیس قوه قضاییه به مقام رهبری پیشنهاد و پس از موافقت ایشان اعمال می‌شود.شرایط استفاده از عفو:

1. نداشتن بیش از دو فقره سابقه محکومیت مؤثر کیفری.

2. عدم ارتکاب جرم عمدی جدید مستوجب مجازات درجه یک تا پنج موضوع ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1 اردیبهشت 1392 در ایام تحمل حبس در حال اجرا یا در زمان مرخصی اعطایی.

3. نداشتن مدعی خصوصی و یا جلب رضایت وی و یا جبران ضرر و زیان و یا ترتیب پرداخت خسارت مدعی خصوصی و زیان دیده (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) تا قبل از پایان دوره محکومیت.

تبصره- معاونت در جرائم، باستثناء قتل عمد، نیاز به جلب رضایت شاکی خصوصی نداشته و مانع اعمال عفو نمی‌باشد.

4. عدم استفاده از عفو در محکومیت‌های قبلی متضمن مجازات درجه یک تا سه.

چ) مرتکبین جرائم ذیل، از شمول این عفو مستثنی هستند:

1. قاچاق مسلحانه و یا عمده مواد مخدر (منظور از قاچاق عمده مواد مخدر، بیش از 100 کیلوگرم تریاک و ملحقات آن، و بیش از دو کیلوگرم هرویین و روان گردان‌ها و ملحقات آن است)

2. قاچاق اسلحه و مهمات.

3. جرائم امنیتی که محکومیت آن‌ها بیش از یک سال باشد.

4. آدم ربایی در صورت عدم گذشت شاکی.

5. اسیدپاشی

6. تجاوز به عنف

7. دایر کردن مرکز فساد و فحشاء

8. سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار یا سرقت سارقینی که میزان محکومیت حبس آنان بیش از پنج سال باشد.

9. اختلاس

10. ارتشاء

11. کلاهبرداری

12. جعل اسکناس و ضرب سکه تقلبی

13. پولشویی

14. اخلال در نظام اقتصادی کشور

15. قاچاق مشروبات الکلی

16. قاچاق کالا و ارز سازمان یافته، حرفه‌ای و عمده

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
ممکن است
باید دلیل موجه برای غیبت ارائه نماید