مشاوره حقوقی رایگان - تنصیف بعد از طلاق

با سلام من 54 ساله هستم یکبار در سال 97 در زندگی شکست خوردم و از خانم اولم جدا شدم و در حال پرداخت مهریه بصورت قسطی هستم و2 سال هست که با شرایط بد با خانمی ازدواج کردم و مادرم خانه ای داشت که پارسال فروخت و برای من و برادرانم وخواهرانم خانه خرید به بنوعی قبل از فوت اموالش را تقسیم کرد و الان خانمم که دو سال هست با هم زندگی میکنیم مدعی است که این خانه را به عنوان تنصیف اموال از تو میگیرم. آیا از نظر قانون این ادعا درست است؟ با تشکر

پاسخ ها :

فهیمه حیدرپور

فهیمه حیدرپور :

سلام و احترام-اول اینکه شرط تنصیف زمانی اجرا میشود که طلاق بدون دلیل از طرف زوج‌مطرح شود‌و در ثانی شرط تنصیف شامل هدایا و‌جوایز و ارث نمی شود. لذا نیاز بخ اثبات هبه بودن ملک می باشد.

فاطمه دهقانی

سرکار خانم فاطمه دهقانی :

سلام
اصل بر اینست که خانه را خود خریده اید باید ثابت نمایید هبه بوده است یا ثمن آن را مادرتان پرداخت کرده است
در هرحال این قضیه بین دادگاهها اختلافی است

سمیه جباری

سرکار خانم سمیه جباری :

نیاز به رویت مدارک خرید منزل و نیز عقدنامه است. در صورت طلاق از جانب زوجه تصنیف صورت نمیگیرد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند

شرط تنصیف یکی از شروط ضمن عقد است و شوهر باید این امر را قبول و امضاء کرده باشد، و زوجه ناشزه نباشد. ثانیا،اموال در زمان زوجیت بدست آمده با‌شد. ثالثا،دادخواست طلاق صرفا از ناحیه زوج باشد. رابعا، اموال در زمان طلاق موجود باشد. خامسا،ممکن است بین 5تا50درصد متغیر باشدبستگی به تصمیم دادگاه دارد،شامل اموالی که به ارث رسیده نمیشود. بعد از طلاق به وجود می‌آید و قبل از آن قابل مطالبه توسط زوجه نیست.