مشاوره حقوقی رایگان - گرفتن سفته از کارگر

باسلام خدمت وکلای محترم. بنده در یک کارخانه تولیدی در کرمان کار میکنم. سال 90 کارخانه ما شامل قانون کارهای سخت و زیان اور شد. و اکنون این قانون ادامه دارد. و پرسنل با 20سال کار بازنشست میشوند. بنده 17سال به طور متوالی در این کارخانه کار کردم. فروردین سال 99 کارفرما تقاضای گرفتن سفته به مبلغ 50میلیون تومن از بنده کرده است (به دلیل پرداخت 4درصدی که کارفرما باید هنگام بازنشستگی به بیمه تامین اجتماعی بپردازد) و تهدید کرده که اگر سفته ارائه ندم اخراج میشوم. با توجه به اینکه 3سال به اتمام خدمتم در این کارخانه مانده است .. نمیدانم چکار باید بکنم واقعا دارم دیوونه میشم لذا از شما وکیل محترم عاجزانه تقاضامندم یه راهنمایی به بنده بکنید تا این مشکلم حل بشه خدا خیرتون بده

پاسخ ها :

حذیفی    حبیب اله

جناب آقای حذیفی حبیب اله :

با سلام گرفتن سفته و چک از کارگران و تحت فشار قرار دادن آنها مغایر با قوانین میباشد ولی با دادن آنها نیز کارخانه نمیتواند اقدامی در خصوص نقد نمودن آنها بنماید زیرا اقدام در خصوص وصول آن مصداق بارز خیانت در امانت میباشد چنانچه بتوانید در متن سفته قید نمائید در وجه شرکت بابت ضمانت که بهتر است چنانچه سفته سفید امضاء مطالبه شود بعد از اینکه مشکل شما در کارخانه حل شد طی اظهار نامه ای عنوان کارخانه استرداد اصل سفته را عنوان نمائید ( حتما شماره سفته را یادداشت نمائید ) و در صورت عدم استرداد از طریق دادخواست حقوقی استرداد سفته را درخواست نمایئد . موفق باشید .