مشاوره حقوقی رایگان - دیه و قیم

سلام.
حدودا 4 ماه پیش یه نفر اومده پیش مادرزنم و گفته که پسرت ( بردار زنم ) رفته رو پشت بوم و یه سنگ رو انداخته از بالا که افتاده روی دست من که کناره پنجره وایساده بودم و دستم روی لبه پنجره بوده!
اونموقع زیاد جدی نگرفتن موضوع رو ولی طرف آدم شری بوده و سابقه شر بازی هم داشته توی همون ساختمون. رفته شکایت کرده . چند بار کارشناس اومده و بررسی کردن و بر علیه برادر زنم نظر دادن.
الان دادگاه 36 میلیون دیه تعیین کرده.
یه مشکلی که هست اینه که توی پرونده نوشتن که مادرزنم این سنگ رو پرتاب کرده!!! نه پسرش!!! اینو چیکارش باید بکنیم؟
خونشو هم میخواسته بفروشه که دیه رو بده ولی هیئت مدیره ساختمون گفتن نمیشه چون دادگاه و دیه داری نمیتونی بفروشی!!! این درسته از نظر قانونی؟؟
حالا مسئول پرداخت این دیه کیه؟ برادرزنم که 16 سالشه یا مادرش؟
خونه به اسم مادرشه.
پدرش زندس ولی طلاق گرفتن سالها پیش و مادرش بچه رو به عنوان مهریش برداشته.
پدرش تو این 16 سال هیچگونه کمک خرجی که نداده هیچ حتی یارانه و سهام عدالت پسرش رو هم خودش برمیداره!!!
آیا میشه پدرش رو مجبور کرد که دیه رو‌ بده و خرجی این 16 سال پسرش و یارانه و سهام عدالتی که به اسم پسرش گرفته رو ازش گرفت؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.اگرمادرزن محکوم شده,بایدخودش دیه راپرداخت کند ولی اگربرادرزن محکوم شده,مادرش هیچ مسولیتی بابت دیه فرزندش نداره .پدرخانم شماهم.مسولیت ندارد.شخص برادرزن شما اگرمحکوم گردید شخصا باید پرداخت کند واگرمال وپولی ندارد باید اقساطی پرداخت کند.

پرسشگر :

توی پرونده اسم مادر زنمو زدن به عنوان مجرم و کسی که سنگ‌رو انداخته ولی مجرم اصلی برادر زنمه
برادر زنم 16 سالشه
قاضی گفته چون خونه به اسم مادرزنمه اون مجرمه و باید دیه رو بده
الانم با وثیقه و سند و ضامن بیرونه وگرنه میخواستن بگیرنش
الان میتونیم به اینکه چرا اسم مادرزنم توی پروندس اعتراض کنیم؟ تا شاکی یقه ی برادر زنمو بگیره؟
این شاکیه آدم شریه و قبلا هم توی همین ساختمون از یکی دو نفر دیگه هم دیه گرفته. فکر میکنم عمدا به جای برادر زنم از مادر زنم شکایت کرده چون میدونسته که از پیر 16 ساله نمیتونه پولی دربیاره!

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

پرسشگر گرامی,این برداشت شمافاقد وجه حقوقی است.امکان ندارد قاضی بجای مجرم یا مسبب,شخص دیگری رامحکوم ومجازات کند.قطعا دادگاه با ادله به این نتیجه رسیده که مادر خانم شما عامل این حادثه بوده که ایشان رامحکوم کرده, محکوم علیه اگرفرصت تجدیدنظر دارد ,نسبت به رای تجدیدنظرخواهی کند والا باقطعی شدن رای باید دیه راتماما یا با اقساط پرداخت کند