مشاوره حقوقی رایگان - حق حبس در صورت تمکین عام

با سلام خدمت وکلای محترم
یه سوال داشتم خدمتوتن همسر بنده نزدیک یک سال هست ک از حق حبس استفاده میکند و نفقه و مهریه دریافت میکند این درحالی است ک ما 2 سال زیر یک سقف زندگی کردیم و تمکین عام داشتند ولی بنا به دلایل پزشکی تمکین خاص نداشتند.
تازه شنیدم که طبق رای وحدت رویه 718 تمکین عام باعث ساقط شدن حق حبس میشود.
من چه اقدامی باید انجام بدم؟

پاسخ ها :

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

در دادگاه به تمکین عام وی با ارایه مستندات استناد نمایید.

بهرام نوری

جناب آقای بهرام نوری :

با سلام خدمت شما
بله طبق رای وحدت رویه زوجه زمانی میتواند از حق حبس استفاده کند که مهریه او حال بوده و تمکین عام و خاص(مطلق) نکرده باشد.بستگی به مرحله رسیدگی دارد اگر دادگاه خانواده بدوی صادر کرده باشد و 20 روز مهلت تجدیدنظرداشته باشید میتوانید تجدیدنظرخواهی کنید.

سجادپرویزی

جناب آقای سجادپرویزی :

موضوع موجهه قانوني ويا سلطه شرعي بر این عدم تمکین زوجه بسیار مبهم و در موارد مشابه ارا وتفسیر گوناگون البته متعدد نه ولی جنبه اتفاق نظر در این مسله بسیار است. اصل زوجیت بر تمکین خاص در اسلام و احوال شخصیه مذاهب اسلامی دوام وبقا دارد . نه تمکین عدم .
وقانون حمایت خانواده و حتیدر شرع احوال مذاهب شافعی، جعفری و.... برای مرد یارانه قانوني مثلا ازدواج مجدد و... مقنن مورد نظر شارع ميباشد