مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تنظیم سند رسمی بعد از فوت مالک اصلی

سلام و عرض ادب خدمت شما وکلا گرانقدر
بنده به عنوان فروشنده سال 1400 ملکی رو فروختم. ضمن عقد قید شده ( فروشنده متعهد میگردد مالک اصلی را به جهت اخذ امضاء و انتقال سند به محضر بیاورد) متاسفانه خریدار ثمن معامله رو در موعد مقرر پرداخت نکرده که مالک اصلی سند انتقال بدهد. خریدار بعد از فوت مالک اصلی که سند به اسمشون هست دادخوست الزام به تنظیم سند رسمی ملک به طرفیت ورثه مالک اصلی و اینجانب مطرح کرده که دادگاه بدوی حکم به انتقال سند و نسبت به من که فروشنده هستم ماده 84 رد دعوی صادر شده. با توجه به اینکه اینجانب متعهد گردیده ام مالک اصلی رو واسه انتقال سند به محضر بیارم که یک نوع وکالت در عقد محسوب میشه و با فوت مالک اصلی تعهد انتقال سند به هم خورده آیا حسب ماده 678 قانون مدنی با اعتراض به رأی بدوی ، دادگاه تجدید نظر مستند به ماده فوق رأی رو نقض میکند یا خیر چون مالک اصلی فوت شده و عقد جایز نیز باطل میشود ممنون میشم پاسخ بدهید

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

خیر نسبت به شما دعوا رد شده است وشما کنار می روید ووراث مرحوم ملزم به تنظیم سند هستند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نیاز است که رأی دادگاه بدوی مورد مداقه قرار گیرد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
با توجه به توضیحات شما جهت اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز به بررسی جزئیات موضوع

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
نتيجه قابل پیش بینی نیست بستگی به مدارک و اوضاع و احوال پرونده دارد و رویه شعبه و دفاعیات شما و

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب
شما وکالتاً ملک مالک اصلی را به ثالث فروخته اید نه اینکه متوفی به خریدار، وکالت فروش یا انتقال ملک به نام خودش را داده باشد که با فوت مالک، وکالت فروش یا انتقال ملک به نام خریدار منفسخ شود و لذا ماهیّت حقوقی آنچه که رخداده اینست که به محض وقوع بیع وکالتی ملک، مالکیت ملک از مالک اصلی و از طریق جنابعالی به خریدار ثالث منتقل شده و مالکیت خریدار بر این ملک مستقر است و اینکه ایشان ثمن را پرداخت نکرده یا تعهد شما بر حاضر کردن متعهد در محضر انجام نیافته است؛ خللی بر مالکیت و حق عینی ایشان بر ملکی که خریداری نموده است، وارد نمیکند و با فوت ایشان، فقط تعهد شما بر احضار ایشان در محضر قابل انجام نیست و باطل است لکن تعهد مالک و فروشنده به انتقال سند بواسطه مالکیتی که با بیع منتقل شده است، پابرجاست و اگر متوفّی قادر به انتقال سند نیست؛ وراث وی بعنوان قائم مقامان قانونی متوفّی، ملزم به اینکار خواهند شد و به همیک دلیل است که درحال حاضر که ایشان توفّی یافته اند؛ چون سند به نام متوفّی است و نه به نام شما و قطعاً فقط کسی که سند به نام اوست یا وراث و قائم مقام قانونی وی میتوانند سند را رسماً به دیگری منتقل کنند و نه شما، پس دعوی الزام به تنظیم سند نسبت به شخص شما رد شده است لکن وراث مرحوم به عنوان قائم مقامان قانونی وی، ملزم به انتقال رسمی سند به نام خریدار بوده و در مقابل میتوانند ثمن باقیمانده را طلب کنند و این رأی وفق مقررات قانونی اصدار یافته و در دادگاه تجدیدنظر نیز بلاشک نقض نخواهد شد.