مشاوره حقوقی رایگان - عدم انجام تعهد در رابطه با مشارکت در ساخت

با سلام و احترام، اینجانب یک فرهنگی هستم که در سال 1394 به منظور مشارکت در ساخت آپارتمان سه طبقه در شهر یزد به فردی مبلغ 400 میلیون تومان پول دادم و چون اطمینان داشتم ، قراردادی نوشته نشد. و فقط بیان شد که در صورت ساخت و عدم فروش، سرمایه و سود متعلقه را از هر طریق دیگر ( به صورت پول نقد یا واگذاری یکی از آپارتمان ها ) برگرداند. ساخت آپارتمان ها تا اواسط سال 97 به طول انجامید و از آن موقع تا حالا برای فروش اقدام شده که فروش نرفته است. ضمنا به اصرار اینجانب در مورخ شهریور 98 دو فقره چک حامل به تاریخ 98/12/25 و 99/3/25 معادل اصل و سود کارشناسی شده دریافت شد (چک ها برای پدر ایشان بود و خودشان پشت چک را امضاء کرده اند) و طی تعهد نامه مکتوبی که به امضاء طرفین و دو شاهد از طرفین رسیده ، متعهد شد که در صورت عدم وصول هر یک از چکها در موعد مقرر به هر دلیل متعهد می شود که حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ مندرج در گواهی عدم پرداخت چک ها نسبت به تسلیم ملک یک واحد آپارتمان مسکونی اقدام کند. الان تقریبا دو ماه از موعد اولین چک گذشته که نه مبلغ چک پاس شده و نه اقدام به واگذاری آپارتمان می کند. ضمنا سند آپارتمان ها آماده نیست و سند مادر ملک اولیه وجود دارد. چگونه می توانم در این رابطه (وصول مبلغ چک یا ملک آپارتمان) اقدام قانونی کنم؟ آیا می توانم از طریق اداره ثبت شهر یزد هم اقدام کنم؟ با تشکر از توجه شما عزیزان.

پاسخ ها :

حسن برزگر

حسن برزگر :

سلام
برای وصول چکها به دادگاه یا اداره ثبت رجوع نمایید.
برای مطالبه وجه التزام (آپارتمان) به دادگاه.(الزام به تحویل و اخذ پایانکار و... و تنظیم سند رسمی)