مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از کارفرما بابت ندادن حق و حقوق قانونی.

سلام و خسته نباشید خدمت استادان گرانقدر و گرامی. خدا قوت. بنده سوالی راجب قوانین کار دارم. ممنون میشم که راهنمای و کمکم کنید. بنده در کارگاهی به مدت 16 ماه مشغول به کار بودم که هیچگونه مزایایی که قانون وزارت کار و تامین اجتماعی جمهوری اسلامی ایران تعیین و تایید کرده است را به من و بقیه همکارانم نمیداد و هروقت میگفتیم که مطالبات قانونی ما را بده من و همکارانم را تهدید به اخراج میکرد. هیچ مزایایی هم به ما نداده است از قبیل: حق بیمه، سنوات، اضافه کاری، عیدی، بن مسکن، خواروبار و هیچ چیز دیگری جز حقوق خشک و خالی آن هم کفِ حقوق. در پایان سال 1398 از ما امضا گرفت که مثلا تمام حقوق خود را دریافت کرده ایم درصورتی که هیچی به ما نداده است. و گفت اگه امضا نکنی حقوقتو نمیدهم و برو هرجا میخوایی شکایت کن من پولدارم همه رو میخرم و توهم هیچ کاری نمیتونی بکنی. و من هم مجبور به امضا شدم چون تحت فشار بودم. میخواهم بدانم که آیا بنده که الان شکایت کرده ام از کارفرما میتوانم حق و حقوق و مطالبات قانونی خودم را بگیرم؟ امسال هم ما را سرگرداند که برمیگردونمت سرکار و بیا سرکار سال بعد یعنی سال 1399. وقتی برای کار رفتم گفت احتیاج ندارم به نیرو در صورتی که 3 نفر به جای من و یکی از دوستانم که تازه شکایت کردیم از کارفرما آورده است. وقتی که برای عید رفتیم تسویه حساب کنیم از ما امضا گرفت و جای مبلغ را خالی گذاشت و وقتی که فهمید ما شکایت کردیم پیغام فرستاده که من جای مبلغ دریافتی را ننوشتم که هروقت دلم خواست و هرچقدر دلم خواست بنویسم. امسال هم برای کار سفته خواسته به مبلغ 20میلیون تومان به عنوان ضمانت که کارگر بدبخت نتواند برود شکایت کند. من تمام واریزی های حقوقم را دارم که فقط حقوق پایه وزارت کار را به ملی کارتم واریز میکرده است بدون مزایا. مثلا در سال 1398 من 12 تا پرینت دارم از شماره حساب کارفرمایمان که مبلغی به مقدار یک میلیون و پانصد هزارتومان واریز کرده است در صورتی که مثلا باید دو میلیون و 100هزار تومان میداد. استاد گرامی آیا میتوانم با وجود این پرینت حسابم تموم حقوق خود را بگیرم هرچی که نداده است. ما دونفر هستیم که شکایت کرده ایم. و جفتمان کارکردمان یکی است و دریافتیمان هم یکیست که فقط حقوق داده به ما. آیا کارفرمایی که شکایت کرده ایم از او میتواند از ما شکایت کند بابت چی را نمیدانم چون پیغام داده است که اگر اون هایی که شکایت کردن نتونستن ثابت کنن من شکایت میکنم و اعاده حیثیت میکنم و یکاری میکنم بیوفتید زندان؟؟آیا میتوانیم حق قانونی که قانون کار جمهوری اسلامی ایران گذاشته است را از او مطالبه کنم؟ آیا میتوانم با وجود همان پرینت ها حقم را بگیرم؟؟ در ضمن بنده در روز تسویه سال 1398 که رفتم تسویه کنم با او صدایش را ضبط کرده ام که میگوید هیچ جا را هیچی ننویس فقط همان مبلغی که بابت یه سال کارکرد کامل بهت داده ام را امضا بزن و اثر انگشت بدون نوشتن مبلغ دریافتی. بابت یک سال کار کامل کلا به من 2میلیون 650 هزار تومن به من داده یعنی 1میلیون و 500هزار تومان حقوقم و 1میلیون و 150هزار تومان عیدی یک سال کامل به بنده داده است. آیا میتوانم به عنوان اماره یا مدرک بر علیه او استفاده کنم صدای ضبط شده اش را؟ آیا این دو ماهی که بعد از عید 1399 بیکار بوده ام به دلیل اینکه قول کار داد به ما که برگردیم به کار را میتوانم از او بگیرم؟؟ چون گفت که سال بعد هم کار هست بیایید کار کنید چون شما اکثر کار را بلد هستید و به درد ما میخورید. ولی بعد از عید 1399 رفتیم واسه کار کردن گفت برید خبرتون میکنم یک ماه ما را چرخاند و آخر سر کار نداد به ما و جای ما نیرو اورد؟ استاد عزیز لطفا راهنمایی کنید ما را تا حق ضایع شده مان را از این ظالم که لباس آدمیت به تن کرده را بگیریم. این آدمها و امثال اینها انسانیت را به گند کشیده اند وگرنه چه کسی حق یه کارگر بدبخت را میخورد و به او نمیدهد!! استاد گرامی لطفا راهنمایی کنید که چیکار کنم و از چه طریقی وارد شوم و چه مبلغی به من میرسد به عنوان حق و حقوق نداده ام؟ آیا میتوانم در جلسه رسیدگی پیروز شوم؟؟ کمک و راهنمایی ام کنید لطفا

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.اولا بخاطرسفیدامضایی که ازشما گرفته,وبانوستن مبالغ دلخواه وارایه آن به مرجع حل اختلاف کار,مرتکب جرم سوء استفاده ازسفیدامضاء وجعل شده وحداقل 1سال زندانی برایشان دارد.ثانیا با شکایت ازکارفرمادرهییت تشخیص کار,تمامی حق حقوق بیان شده درقانون کارکه بشما پرداخت نشده کارفرما محکوم می گردد.ثالثا تقاضای اعاده وبرگشت به کار راهم درخواست کنید وکارفرمامحکوم به بازگرداندن شما بکار می گردد وبا محکومیت ,ایشان موظف است چند ماهی را که شما را اخراج کرده,تمام حق وحقوق شما رابپردازد.رابعا,برفرض محال کارفرما محکوم نشود عمل شما جرم نیست تا ایشان بخواهد علیه شما شکایت کندوحرف ایشان یک بلوفی بیش نیست.صدای ضبط شده را سی دی کنید وداخل پرونده مذکور نمایید.هییت تشخیص اداره تعاون بشدت ازکارگرحمایت می نماید.