مشاوره حقوقی رایگان - آیا سند زمین من ابطال می شود ؟

با عرض سلام بنده زمینی را به شرط ثبت سند ، داخل بافت بودن و داشتن اجازه ساخت در سال 97 در شمال کشور خریداری نمودم و پس از انجام استعلامات لازم سند به نام بنده شد و پس از آن درخواست صدور جواز ساخت از دهیاری و بنیاد مسکن دادم که موافقت گردید . در زمین مذکور بنایی دوبلکس ساختم که تا الان هفتاد درصد پیشرفت ساخت داشته و انشعابات برق و آب نیز به بنده واگذار شده و ماهانه برای آنها قبض صادر می شود . اما در سال1401 پیامکی از قوه قضاییه مبنی بر ابطال قرارداد بیع که در سال 93 بین شاکی و متشاکی تنظیم شده بود و درخواست ابطال سند و منع معامله از طرف خواهان به بنده ابلاغ شد که و پس از حضور در دادگاه معلوم گردید در سال 93 صاحب سه دست قبل از من این زمین را با ویلایی در کنار رودخانه معاوضه کرده و حالا معلوم شده بخشی از آن ویلا در حریم رودخانه قرار دارد (البته ویلا سند تک برگ دارد که زمین موجود 254 متر قولنامه شده ولی در سند 188 متر ذکر شده و بقیه در حریم است اما خانمی که ویلا را تحویل گرفته از تنظیم سند امتنا نموده و معتقد است کلاه برداری صورت گرفته ) حال دادگاه هردو قرار داد که در دو مبایعه نامه جدانوشته شده و زمین ، بخشی از ثمن معامله ویلا ذکر شده و پول نقد هم که الباقی ثمن در قرارداد خرید ویلا به جز ثمن اولیه رد و بدل گردیده را فی نفسه قرار داد معاوضه تشخیص داده و نه تهاتر و هر دو سند معمولی یا مبایعه نامه را باطل اعلام کرده . حال میخواهم از محضرتان جویا شوم اگر قرار بر برگشت عوض و معوض بین طرفین باشد ، تکلیف بنده به عنوان مالک فعلی که بعد از سه ردیف معامله ، سند به نام بنده است و در آن با هزینه های سرسام آور امروزی بنا ساخته ام چه خواهد بود و آیا خواهان می تواند درخواست قلع و قمع بنای ساخته شده توسط بنده را بدهد و یا هزینه ساخت به بنده عودت داده می شود و اصلا تکلیف سند و زمینی که من سند و جواز ساخت دارم چه میشود . خواهان در شکایت خود در خواست ابطال سند بنده را داده . اگر حکم به ابطال سند صادر شود خسارت بنده چگونه جبران می شود و من از چه کسی بابت این مشکل باید شکایت نمایم . در پایان می خواهم بدانم وسواس بنده برای خرید زمین سند و مجوز دار چه ارزشی داشته و اصلا سندی که پس از چند ردیف معامله بشود به راحتی باطلش کرد به چه کار می آید در صورتی که درهمان زمان زمینی با همین مشخصات بدون سند و نصف قیمت را می شد تهیه کرد .ممنون از وقتی که می گذارید .

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
با توجه به توضیحات شما ، راهکار قانونی وجود دارد
جهت اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز به بررسی جزئیات موضوع است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگوی متقابل دارد تا اظهار نظر دقیقی بتوان کرد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام با توجه به اظهارات شما موضوع نیاز به بررسی و گفتگوی بیشتر دارد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

حق شما را باید فروشنده بدهد
اما شما بدون وکیل صد در صد متضرر می شوید

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

جهت پاسخ نیاز به بررسی مدارک و مطالعه پرونده است

روح الله امینی

جناب آقای روح الله امینی :

سلام.. خسارات وارده به شما به علاوه ثمن پرداختی بر عهده فروشنده می باشد که با دادخواست و حتما مراجعه به یک وکیل قابل استرداد می باشد.. حضور وکیل مجرب الزامیست