مشاوره حقوقی رایگان - تا چه زمانی می توان خسارت تاخیر را مطالبه کرد ؟

با سلام خدمت شما. بنده مبلغ ده میلیون تومان در سال 1394 از شخصی گرفتم و در قبال آن 5 فقره چک اقساط و یک فقره چک تضمین به میزان دو برابر مبلغ دریافتی بدون قید تضمین در متن آن اخذ کردم به دلایلی موفق به پرداخت اقساط نشدم و اکنون پس از 7 سال طلبکار مبلغ چک تضمین به انضمام خسارات تاخیر چند ساله را مطالبه کرده از دادگاه حکم گرفته و در حال اجرا می باشد و ماهانه از حقوق بازنشستگی اینجانب کسر می‌شود .
سئوال بنده این است طلبکار تا چه زمانی فرصت دارد تا اصل طلب و خسارات را مطالبه کند و آیا خسارات و ضرر و زیان عدم اقدام به وصول چند ساله طلبکار بر عهده بدهکار است ؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود اگر سند تجاری باشد همچو چک از تاریخ مندرج خسارت تاخیر تادیه تعلق می‌گیرد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در خصوص اسناد تجاری مانند چک و سفته از زمان سر رسید تا زمان پرداخت خسارت در نظر گرفته می‌شود در خصوص سایر موارد از تاریخ مطالبه و یا دادخواست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
باید اصل مبلغ و خسارت تاخیر تادیه از زمان مندرج در چک تا زمان اجرا پرداخت گردد
بله مشمول مرور زمان نمیشود

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
خیر مشمول مرور زمان نیست
از زمان مندرج درچک

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام بله در خصوص چک باید از تاریخ مندرج در آن خسارت تاخیر پرداخت نمایید.
خسارت تاخیری که شما پرداخت می کنید به علت اینکه با شاخص بانک مرکزی است نصف تورم واقعی هم نخواهد شد

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

اسناد تجاری پس از 5 سال مطابق ماده 318 و 319 قانون تجارت به لحاظ تجاری قابل وصول نیست و صرفاً می‌توان از طریق دین عادی اموال منقول آن را وصول نمود

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سلام خسارت تاخیر تازمانی پرداخت طلب و معوقات متعلقه به آن ادامه دارد و عدم اقدام طلبکار هیچگونه تاثیری در عدم تعلق خسارت تاخیر ندارد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام اصولا از تاریخ سررسید چک محاسبه میکنند

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

دین تا ابد باقی می ماند ولی شما باید ضمانتی بودن چک را اثبات نمایید پیشنهاد می شود جهت بررسی دقیق موضوع مشاوره تلفنی داشته باشید