مشاوره حقوقی رایگان - وضعیت اعمال حقوقی ولی قهری بدون رعایت مصلحت طفل

بسمه تعالی
با سلام و احترام
* چنانچه پدری بر اساس صلح‌نامه رسمی به فرزند صغیر (غیررشید) خود مال غیر منقولی (زمین) را صلح نماید و سپس با اعمال ولایت شرعی بدون رعایت غبطه (مصلحت) وی آن را اقاله کند:
1) عمل حقوقی پدر (اقاله) بدون رعایت غبطه و مصلحت طفل صغیر و تصرف در مال باطل است یا غیر نافذ؟
2) اگر طفل غیر رشید پس از رشد بارها عدم رضایت خود را از این عمل اعلام نماید ولی به دلیل رعایت احترام از اقامه دعوی علیه پدر خودداری نماید و پس از گذشت پنجاه سال و فوت پدر علیه ورثه اقدام نماید می‌تواند مال را به ملکیت خود برگرداند؟
3) چنانچه در هر صورت طفل صغیر موفق به بازگرداندن مال به ملکیت خود نشود آیا ورثه می‌توانند در مال تصرف نماید یا باید رد مال نمایند؟
با سپاس فراوان

پاسخ ها :

مرجان  فيروزبخت

سرکار خانم مرجان فيروزبخت :

اگر صلح نامه موجود باشد مال به تصرف ساير ورثه در نمي آيد.و ميتواند اقامه دعوي به طرفيت ورثه انجام داده و هر گونه اقدام بعدي را ابطال كند .لكن بررسي اينكه اقاله به مصلحت بوده يا خير بسته به شرايط پرونده فرق داشته و بايد بررسي شود