مشاوره حقوقی رایگان - شهادت شهود برای نفقه

با سلام
زوجه ام پس از 5 ماه جدایی رجوع نمود که مجدد برایش مهریه تعیین شد (که محضری متعهد شد در صورت پرستاری فرزندانمان حق و حقوقش محفوظ میماند) پس از رجوع نه جهاز خود و نه مهریه اش را عودت نداد و پس از مدتی که به مدت 18 ماه تمکین خاص و کلا تمکین عام هم ننمود در حضور چندین شاهد عینی اعلام نمود نمیخواهم زندگی کنم و نصایح شاهدین هم اثر نداشت و بدون دلیل زندگی را ترک کرد و اینجانب به مدت 8 ماه مجرد و پرستار ویژه فرزندانم شدم و در این مدت حتی 1دقیقه نتوانستم منزل را ترک نمایم و به همین دلیل نتوانستم درخواست الزام به تمکین کنم حال برای دریافت مهریه کلیه حسابهایم را مسدود نموده و درخواست نفقه نموده من سوال پرسیدم ایا مستحق نفقه هست یکی از همکاران شما فرمودند بله
حال سوال دارم ایا نفقه با توجه به شهادت شهود که اثبات میکند تمکین نمیکرده و بدون دلیل منزل را ترک کرده به او تعلق میگیرد؟
سوال دوم اینکه اگر به قول همکارتان نفقه به او تعلق میگیرد چرا در قتل شهادت شهود معتبر ولی در این مورد معتبر نیست؟
ایا راهی هست که مهریه و نفقه به وی تعلق نگیرد؟ تشکر از بزرگواری شما

پاسخ ها :

یک وکیل

عدم استحقاق زوجه از نفقه بسته به اين است كه، شما حكم قطعي محكوميت ايشان و به عدم تمكين ضميمه پرونده نفقه كنيد
البته ترك چند ماه اخير ايشان ، چنانچه اخراج و اضطرار و ... وي از مكان مشترك .اثبات نشود
تعرفه شهود از سوي شما ، مي تواند در وضعيت شما اثر مثبت بگذارد

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

با سلام شما شهود را به داگاه معرفی و درخواست استماع شهادت شهود بدهید و ثابت کنید ناشزه بوده و تمکین عام و خاص نداشته است مهریه به همسرتان تعلق میگیرد ولی نفقه درصورت تمکین تعلق میگیرد