مشاوره حقوقی رایگان - شکایت از کارفرما بابت حقوق معوق

سلام و عرض خسته نباشید
من کارمند یک شرکت تعاونی می باشم
سال 93 با تصویب هیئت مدیره مقرر شد من 6 ماه آزمایشی و بعد از آن در صورت جلب رضایت به صورت رسمی استخدام بشم که این صورت جلسه موجود هست اما اداره تعاون شهرستان به عنوان ارگان ناظر اعلام کرد با توجه به اینکه انجام عملیات حسابداری شرکت در نرم افزار انجام نشده با استخدامش موافقت نمی شود، در حالی که از اول 93 عملیات حسابداری شرکت رو در نرم افزار انجام دادم و در سوابق نرم افزار موجود می باشد، در واقع فرایند انتقال از دفتر نویسی به کامپیوتری رو من انجام دادم و آن هم همون سال 93.
تا امروز 28 اردیبهشت 99 به استناد همون صورتجلسه فعال هستم و قرارداد مدت دارم امضاء نکردیم و سند استخدام همون صورتجلسه و شرایط کار هم قانون کار می باشد، البته سال 93 بدون بیمه و از ابتدای 94 تا الان با بیمه تامین اجتماعی کار می کنم. در حال حاضر کل حقوق و دریافتی های 98 و 3 میلیون از حقوق 97 و حقوق فروردین و اردیبهشت 99 را از شرکت طلبکارم و همچنین حق سنواتی هم دریافت ننموده ام. اداره تعاون به اجبار می خواد بدون این که این دریافتی ها رو داشته باشم برم تو دفتر خانه مدرکی دال بر دریافت همه اینها تا پایان 98 رو امضا و برای 99 قرارداد امضا کنم و می دونم که قصدشون ایجاد اهرم برای امضاء قرارداد پاره وقت می باشد.
با عرض معذرت در مورد سه موضوع مشاوره می خوام:
1. همین که اونا می گن رو قبول کنم چه تبعاتی داره و قبول نکنم چه اتفاقی می افته؟
2. با توجه به اینکه من دنبال کار جدید هستم، اگه بهشون بگم توافقی منو اخراج کنن (توان مالی ندارن و فعالیتشون کم شده) تا بیمه بیکاری بگیرم چه کار باید بکنم؟
3. اگه بخوام شکایت کرده و بیمه سال 93 و معوقات و جریمه دیرکرد بگیرم چه کار باید بکنم؟
خیلی ممنون از لطفتون و موفق باشید.