مشاوره حقوقی رایگان - ارث به فرزند خوانده

باسلام واحترام بنابه گفته پدرخوانده ام و مادرم من بچه بودم بعدازفوت پدرم مادرم با شخصی دیگری ازدواج دائم میکند حاصل این ازدواج 4 پسرو دو دختر هستند حالا هم مادرم فوت کرده هم پدرخوانده ام 45سال تمام خانواده زیر یک سقف زندگی کردیم ولی اسم من تو شناسنامه پدرخوانده نیست الان قصد دارند تقسیم ترکه کنند آیا به من هم ارث می رسدیانه اگر میرسدقانونی چه مقدار هست؟ باتشگر

پاسخ ها :

فواد رضائی

جناب آقای فواد رضائی :

با سلام؛
1_ وراث متوفی یا بر اساس سبب ( ازدواج ) یا بر اساس نسب ( خون ) ارث می‌برند، فلذا فرزند خوانده مشمول قاعده فوق نبوده و ارث نمی برد.
2_ مطابق مواد 15 و 17 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست پدر و مادری که فرزند به سرپرستی می‌گیرند فقط وظیفه نگهداری، تربیت، نفقه و احترام به فرزند را دارند.
الله اعلم
فواد رضایی

صفورا جعفرزاده

سرکار خانم صفورا جعفرزاده :

درود، قانونا و فی الحال و با توضیحات ارایه شده خیر

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

شما از پدرخوانده ارثی نمی‌برید ولی می‌توانید موصی له نسبت به ثلث اموال ایشان در صورت وصیت باشید

سجاد صافی

جناب آقای سجاد صافی :

درود اگر مادر شما بعد از پدرخوانده فوت کرده شما از سهم الارث مادرتان از اموال پذرخوانده ارث می برید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

از طرف پدرخوانده به شما ارث نمیرسد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر گرامی
به صرف آنچه در سوال آمده است
خیر

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
از پدرخوانده به شما ارثی نمی رسد ولی اگر سهمی از ارث به مادرتان رسیده باشد ( یک هشتم ) از آن یک هشتم ارث می برید

محمد قاسمی

جناب آقای محمد قاسمی :

سلام شماهرچه به مادرتان به ارث می رسدراارث می برید.اگرمادربعدازهمسرش فوت کرده باشدیک هشتم اموال راارث می بردکه به شمامی رسد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون فرزند خوانده از ماترک پدرخوانده ارث ندارد
ولی شما از ماترک مادر واقعی خود سهم الارث خواهید داشت
و