مشاوره حقوقی رایگان - کارت سوخت خودروی قولنامه ای قسطی دست سوم

من یک اتوبوس ولوو بی 12 در تاریخ 23/9/98 از بم با قولنامه بنگاهی با شرایط 200 میلیون نقد و 140میلیون شرایط که در 8 چک 15 میلیونی و 1 چک 20 میلیونی تقسیم شدند و وقتی که موعد چک آخر برسد ، سند و پلاک را به اسم من میزند و من آن چک را پاس میکنم ، معامله کردم ولی چند روز بعد در تاریخ 30/9/98 سر جایگاه سوخت که رفتم مشخص شد کارت سوخت ، سوخته و من از فروشنده ی اتوبوس در بم پرسیدم چرا کارت سوخت اتوبوس سوخت شده ، که او اظهار بی اطلاعی کرد (صاحب بمی اتوبوس نیز این اتوبوس را 4 ماه قبل ، پیش از گرانی بنزین شرایطی از تهران خریده بود و بدلیل گران شدن اتوبوس دوباره آنرا به من فروخت حدوداً 100 میلیون سود کرد ) و گفت پیگیر کارت سوخت میشود که تا یک هفته بعد خبری نشد و من شماره ی صاحب اصلی اتوبوس را گیر آوردم و با او تماس گرفتم و از او خواستم درخواست کارت سوخت بدهد که گفت اتوبوس بدهی دارد آنهم 2 سر رسید ، بهرحال کارت سوخت را درخواست داد و من همیشه زنگ میزدم و میپرسیدم کارت سوخت آمده یا نه که میگفتند نه ،دیدم خیلی طول کشیده حدود 20 روز از درخواست گذشته از پلیس بعلاوه 10 پیگیر شدم که مشخص شد علت سوختن کارت سوخت اعلام مفقودی ثبت شده و 10 روز بعد از درخواست، کارت تحویل صاحب سند شده و بعد از آن، کارت سوخت در شهرهای دیگر توسط یک اتوبوس دیگر مرتب سوخت زده شده ,
پس تا اینجا : دفعه اول که من بدهی نداشتم و در روز پنجم که اتوبوس را خریده بودم کارت سوخت را سوزاندند و گفتند نمیدانیم چرا کارت سوختت سوخته من پیگیر شدم و درخواست کارت سوخت دادند , تا بیست و چند روز پیگیر بودم که کارت سوخت را تحویل گرفته اید که میگفتند نه تحویل نگرفته ایم. خودم از پلیس بعلاوه ده پرینت گرفتم که مشخص شد, علت سوخت شدن کارت سوخت اعلام مفقودی بوده و ده روزه پست آن را تهران تحویل صاحب سند داده است و ده تا پانزده روز است که از کارت سوخت من یک اتوبوس دیگر استفاده میکند. گفت اشتباهی کارت شما رو به دیگری داده ایم , گفتم مگر میشود متوجه تفاوت پلاک نشدید ، و اظهار کرد که دفعه ی بعد که کارت سوخت را بسوزانم تا چک کارمندی نیاورید کارت سوخت را به شما نمیدهم ، من گفتم شما که گفتید کارت را شما نسوزانده اید ،
موعد چک اولم رسیده من هم نتوانسته ام بدون کارت سوخت کار کنم و نمیتوانم آن را پر کنم ، که گفت کارت سوخت را نمیدهم و من قرض کردم و چک بمی را پر کردم و بمی هم یکی از چکهای تهرانی را پاس کرد و تهرانی کارت را بدست من رساند ، چک دومم را با داشتنِ کارت سوخت پاس کردم موعد چک سوم رسید که نتوانستم چک را پر کنم و با آمدن کرونا و بسته شدن تعاونی های مسافربری در کشور ، نتوانستم درآمدی داشته باشم و بمی به من زنگ زد و گفت کارت سوخت را میسوزاند گفتم صبر کند تا تعاونی های مسافربری باز شوند و حاضرم ضرر و زیان و دیرکرد چکها را بپردازم ولی کارت را نسوزاند و جلوی کارم را نگیرید و اگر کارت را بسوزاند برای چکهای بعدی دچار مشکل میشوم ، و اگر درخواست کارت جدید بدهم زمان میبرد تا بیاید و بیشتر بیکار میشوم و گفتم خودمان قراری به این نحو نداشتیم که اگر چکی دیر شد یا پاس نشد شما کارت سوخت اتوبوس را بسوزانید ، ولی او کارت را سوزاند و بعد از چند روز تعاونی ها شروع بکار کردند و من کارت سوخت نداشتم و بیکار ماندم و الآن میگویَد چکهای عقب افتاده را پاس کن ،
و اگر الان هم چکها را پاس کنم تا کارت سوخت بیاد یک ماه طول میکشد و چک بعد میرسد و کارت را به من نمیدهد تا چک پاس شود. به او گفتم پس بهتر است کارت سوخت را اماده کنی و من پولِ چکها را میدهم و کارت سوخت و چکها را از تو تحویل میگیرم . گفت من چیزیم نمیشه تو بیکار شدی و جریمت میکنم و حکم جلبت را میگیرم و اقدام به توقیف اتوبوس میکنم. و گفت تو نمیتوانی ازمن خسارت بگیری چون چکهایت را پاس نکردی و من کارت را سوزاندم . گفتم تو حق نداشتی کارت سوخت اتوبوس من را بسوزانی و در معامله تخطی کرده ای و باید خسارت بیکار شدن من را بپردازی و توی 4 ماه 2 بار کارت سوخت را سوزانده ای و نگذاشته ای کار کنم و با احتساب ممنوعیت کار اتوبوس در ایام کرونا باز کارت را سوزاندی و مراعات نکردی.

بنظر شما خسارتی به من تعلق میگیرد یا نه او حق داشته کارت را بسوزاند ؟
واگر تعلق میگیرد حدوداً چقدر ؟

پاسخ ها :

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

بلاشک پس از تنظیم قولنامه مالک خودرو شما هستید و ایشون هیچ مالکیتی بر خودرو ندارد فقط سند بنام ایشون هست لذا حق سوزوندن کارت سوخت رو بهیچ عنوان نداشته وندارد واگر از سوزاندن کارت سوخت خسارتی متحمل شدید میتونید قانونا مطالبه کنید لذا بدوا ازتاریخ قولنامه تاکنون لیست کارت سوخت رو بگیرید که چه زمانهایی سووخته وکجاها استفاده شدا وسپس کارشناس تعیین حسارت بگیرید که نداشتن کارت سوخت چه مقدار به شما ضرر زده وبعد به دادگاه شکایت و خسارات رو مطالبه کنید.
(جواد زارعی وکیل دادگستری 09122219001)