مشاوره حقوقی رایگان - اعسار دیه

با سلام
در یک پرونده جرح عمدی، متهم محکوم به پرداخت دیه شد ایشان نیز تقاضای اعسار داد که توسط دادگاه پذیرفته شده ، اما چند نکته این وسط وجود دارد:
1) حکم قطعی در مورخ 11 بهمن 1399 صادر و متهم محکوم به حبس و پرداخت دیه شد اما متهم در شهریور 1401 درخواست اعسار می دهد ، ینی 1سال و نیم بعد از رای قطعی و بعد از اتمام مهلت قانونی پرداخت دیه
2) برخلاف ماده 490 و بدون آن که توافقی صورت پذیرد برای اقساط مبلغ معین تعیین شد و تجدیدنظر نیز تایید کرد!
3)تا اکنون که سال 1403 است متهم فقط یک قسط و از پیش پرداخت 80 میلیونی مقرر فقط 35م آن را پرداخت کرده است!

با عنایت به موارد فوق ایا میتوانم درخواست لغو اعسار یا اعاده دادرسی بدهم؟ آیا امکان درخواست برای افزایش مبلغ قسط ها و یا محاسبه اقساط متناسب با رشد تورم و افزایش نرخ دیه وجود دارد؟ چون 80م سال 1401 با 80 م امسال ارزش یکسانی ندارد هرچند که همونم کامل پرداخت نکرده است! با تشکر از راهنماییتون

پاسخ ها :

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

درود پرداخت دیه مهلت مقرر قانونی دارد و پس از گذشت آن دیه باید به نرخ روز پرداخت شود و حکم اعسار یا تقسیط دیه پس از گذشت مهلت قانونی تاثیری ندارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

نعیم محمدی

جناب آقای نعیم محمدی :

سلام خسارت تاخير شامل نمی شود صرفا می‌توانید درخواست تعدیل اقساط را نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مطابق قانون مجازات اسلامی مهریه مهلت قانونی دارد و اگر بعد از آن پرداخت شود می‌بایست به نرخ جدید پرداخت شود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
موردی تحت عنوان لغو اعسار در قانون پیش‌بینی نشده است.
شما می‌توانید به هر نحوی نسبت به معرفی اموال محکوم‌علیه اقدام نمائید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
به صرف آنچه در سوال آمده لغو نمیشود

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما ؛
دیه به قیمت یوم الادا باید پرداخت گردد .
موفق باشید .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

حکم اعسار یا تقسیط دیه پس از گذشت مهلت قانونی تاثیری ندارد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

شارژ ساختمان معمولا بسته به عرف و متراژ ملک است