مشاوره حقوقی رایگان - ارث

باعرض سلام و احترام
پدرم در سال 96 فوت کرده ما در آن زمان برگه انحصار وراثت گرفته ایم که درآن نام 2برادر و 1 خواهر و مادرم و پدربزرگ و مادربزرگم نوشته شده بنا به دلایلی در آن سال تقسیم ارث نکرده ایم، بعد از 2 سال از فوت پدرم، پدربزرگم فوت کردند حالا عمو و عمه هایم مدعی هستند که از پدرم ارثی به آنها تعلق می‌گیرد
سوال بنده این است آیا با وجود اقوام درجه یک متوفی (که در اینجا فرزندان پدرم می باشد) به عمه و عموهایم ارث تعلق می‌گیرد؟

اگر پاسختان مثبت است که به عمه و عموهایم ارث تعلق می‌گیرد پس چگونه در قانون تقسیم ارث ذکر شده تا فردی از طبقه اول وجود داشته باشد حتی یک نفر، به اقوام درجه 2 از متوفی ارثی نمی رسد؟

و اگر ما دوباره برگه انحصار وراثت بگیریم نامی از پدربزرگم ذکر نشود
باز هم به عمه و عموهایم ارث تعلق می‌گیرد؟

ممنون از شما.

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

میزان سهم الارث پدربزرگ ، به عمه و عمو ها میرسد

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام قبلا پاسخ دادم.ببینید پدربزرگ ومادربزرگ شما درزمان فوت پدرتان زنده بودند.بنابرین جزو طبقه اول بودند.عمه وعمو به قایم مقامی ازپدر ومادرشان ازیکششم سهم آنها ارث میبرند نه اینکه مسقیما جزو وراث پدرتان باشند.شما فرض کنید زمانیکه پدرومادربزرگ زنده بودندشما سهم آنه رابه آنها دادیدوآنها دوباره به امانت پیش شما گذاشتند ایا الان نباید این مال امانی را بوراث ایشان پس یدهید؟