مشاوره حقوقی رایگان - تامین اجتماعی - سوابق بیمه

با سلام، سال 82 شرکتی داشتم و چندین نفر را استخدام کرده بودم همسر اینجانب به عنوان مسئول دفتر در آن جا مشغول به کار بود و از آنجایی که اسمش را به عنوان یک درصد سهامدار در شرکت ثبت کرده بودم، بیمه برایش رد نمی کردم و ایشان هم شکایتی نداشتند. در سال 83 شرکت کلا متضرر شد و دیگر فعال نبود ولی من برای اینکه درب شرکت بسته نباشد به ایشان گفته بودم که صبح به صبح بروند و درب شرکت را باز کنند و اگر کاری، تلفنی بود انجام دهند. چند سال به همین منوال بود و بابت کاری که می کرد مبلغ ناچیزی هم به عنوان حقوق دریافت می کرد.
حالا چون از من جدا شده، بعد از 17 سال رفته علیه من شکایت طرح کرده که چند سال حق بیمه اش را نداده ام:
سوال: 1- برای اثبات حرف هایش مواردی مثل دفتر حضور و غیاب، قرارداد دارد و چند نفر از افرادی که شاغل و یا همسایه شرکت بودند را معرفی کرده است، آیا می تواند به استناد این موارد ادعای خود را اثبات کند؟
2- در صورت محکومیت، اگر حق بیمه را پرداخت نکنم، چه می شود؟
3- محاسبه این حق بیمه بر اساس حقوق آن زمان است یا زمان حال؟
4- در حال حاضر ایشان در جایی که شاغل هستند حقوقشان بالاست و اینجانب به هیچ عنوان توان پرداخت ندارم، آیا می توان آن را به حداقل حق بیمه (بر مبنای حداقل دستمزد) کاهش داد؟
بسیار سپاسگزار می شوم اگر به سوالاتم پاسخ دهید. متشکرم

پاسخ ها :

آرش پاکسار

جناب آقای آرش پاکسار :

سلام 1- بله دلایل فوق معتبرند 2- اموالتان توقیف میشود بعلاوه جریمه عدم پرداخت حق بیمه اضافه میشود 3 - حق بیمه هر سال مشخص و با حداقل حقوق قابل محاسبه است. 4- حقوق بالای ایشان به شما چه ارتباطی دارد ؟ شما می باید بر اساس نرخ پایه میزان حقوق و بیمه وی را بپردازید