مشاوره حقوقی رایگان - ممانعت از تردد خودرویی از زمین شخصی

سلام،
حدود 40 سال پیش بخشی از زمین خود در روستا را برای عبور و مرور خودرویی دوستم که در بالا دست منزل داشت اختصاص داده بودم،
بعد از سالها دوستم از روستا نقل مکان کرد و حتی مصالح ساختمانی استفاده شده در منزل را هم با خود بُرد،
( لازم بذکر است در گذشته جهت تردد پیاده به منزل دوستم یا مدرسه قدیمی راه دیگری که عمومی بود از داخل روستا وجود داشته که در حال حاضر آن راه توسط یکی از ساکنین روستا مسدود شده است.)
لذا نظر به اینکه بنده صاحب زمینی هستم که برای تردد خودرویی راهی برایش گذاشته بودم.
و میخواهم راه را ببندم و از زمینم استفاده شخصی ببرم.
ولی فرزندان دوستم و اشخاص دیگر مانع من شده و گفته اند شکایت میکنیم.

فراموش نشود از قدیم الایام راه اصلی پیاده رو دیگری ( حق ارتفاق ) بوده که مسدودش کرده اند.

لطفا راهنمایی بفرمایید.
با تشکر و سپاس فراوان

پاسخ ها :

شاهرخ صحرائی

جناب آقای شاهرخ صحرائی :

سلام ، حق ارتفاق نیازمند تصریح در سند یا مدارک پیشین می باشد که بعضا در اسناد دو ملک مجاور قید می شود لذا به صرف چند سال استفاده از ممر نمی توان ادعای حق ارتفاق کرد