مشاوره حقوقی رایگان - حق زارع

سلام خسته نباشید. پدر من حدود 42الی43 سال داخل یک مزرعه که مالک آن از خان های قدیم بودن زراعت میکردن و طی این چند سال بعضی سال ها شش دانگ زمین را و بعضی وقتها دو دانگ آن را به این صورت که مثلا به ازای هر هکتار کشت مثلا ده تن گندم برداشت داشتن پدر بنده یک چهارم آن را برای دست مزد برمیداشته. بعد از چهل سال صاحب ملک گفته که دیگر نیا صحرا و برای من نمیصرفه و یک نفر کارگر گرفته و پدر بنده با یازده سال که خودش حق بیمه رد کرده بازنشسته شده و الان بیکار هستن. پدرم از سال پیش تا الان به حرف مالک که من گلخانه میزنم و درخت میکارم و حقوق شما رو میده ولی هفته ی پیش به پدرم گفته دیگر نیا. حالا من میزان بتونم پدر من حقی داره بعد از چهل و اندی سال کار کردن داخل ملک این آقا یا نه؟ آیا میشه شکایت کرد؟ واقعا بین دو راهی هستیم و ازتون تشکر میکنم راهنمایم کنید باتشکر.

پاسخ ها :

الهه  حقي

سرکار خانم الهه حقي:

سلام عزیزم نه متاسفانه چیزی تعلق نمیگیرد چون قراردادی که پدر شما با مالک داشته عقد مزارعه بوده که هر سال سهم مشاع خودش رو برده است و مالک آزاد است و میتواند هر سال زمینش را به یک زارع واگذار نماید در هر صورت اگر قراردادی بین آنها چه کتبی و یا شفاهی بوده که باید مادام و العمر زمین را برای زراعت به پدر شما واگذار نماید میتوانید برای مطالبه آن به دادگاه مراجعه نمایید