مشاوره حقوقی رایگان - دیه

برادر من 5 سال پیش در یک دعوا یه نفر را با چاقو به قتل رسانده و خودش فوت کرده و در آن زمان هیچ گونه مال و اموالی به نامش نبوده و حتی زن و بچه هم نداشته. ازدواج کرده بود قبل از دعوا متارکه کرده حالا بعد 5 سال که پدرم فوت کرده طرف مقابل درخواست دیه کرده!! آیا با اینکه اسم برادرم در انحصار ورثه پدرم نیست و هیچگونه اموالی نداشته و زن و بچه هم ندارد بقیه وراث باید دیه طرف مقابل را بدهد???

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام .پدرشما می بایست حداکثرظرف یک ماه پس ازفوت برادرتان, ردترکه وعدم وجودماترک برادرمرحومتان رابه دادگاه اعلام میکرد تا مسولیت بدهی ودین برادرتان بعهدش قرارنگیردوالان وراث پدرتان باید جوابگوی طلبکاران ازجمله دیه مقتول باشند ولی چون مالی ازبرادرمرحومتان به ارث نبردید,مسول پرداخت دیه مقتول هم نیستید ولی باید درداذگاه وهنگام اجرای حکم,ثابت کنید که برادرتان هیچ ارثیه ای بجای نگذاشته است.