مشاوره حقوقی رایگان - قوانین تفسیری

ماده 87
ر- ایثارگرانی که به موجب قوانین و مقررات مربوط از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر بهره‌مند می‌باشند با داشتن مدرک کارشناسی، مشمول بند (الف) ماده (103) قانون مدیریت خدمات کشوری بوده و می‌توانند تا سی و پنج سال خدمت کنند. همچنین با توجه به قانون تفسیر تبصره بند «الف» ماده (103) قانون مدیریت خدمات کشوری ( مصوب 15/2/1399 ) عبارت «مدرک کارشناسی» در تبصره بند «الف» ماده (103) قانون مدیریت خدمات کشوری (الحاقی مصوب 24/11/1395) مدرک کارشناسی معادل را نیز دربرمی‌گیرد.
قوانین تفسیری: گاهی قانون‌گذار برای رفع ابهام از متون قانونی آنها را تفسیر می‌گند. اثر قوانین تفسیری از تاریخ لازم‌الاجرا شدن قانون اصلی و نقش آنها تفسیر قوانین موجود است و لذا بر طبق رویه‌ی قضایی قوانین تفسیری را می‌توان عطف بماسبق نمود. دیوان عالی کشور در آراء شماره 283-27/1317 و 401-30/1317 و نیز 87-3/1322 صراحتا نظر داده است: «...ماده قانونی که تفسیر ماده‌ی سابق را می‌نماید چون در واقع قانون جدیدی بشمار نمی‌آید عطف به گذشته می‌شود.»
*سوال آیا بازنشستگی ایثارگر دارای مدرک کارشناسی معادل در تاریخ 1/2/1399 با توجه به تفسیر تبصره بند «الف» ماده (103) قانون مدیریت خدمات کشوری ( مصوب 15/2/1399 ) دارای 55 سال سن توسط دستگاه مربوطه درست اجرا شده؟

پاسخ ها :

زهرا دادگر

زهرا دادگر :

سلام و درود
بفرمایید تاریخ شروع بکار جنابعالی از چه زمانی بوده؟