مشاوره حقوقی رایگان - آیا امکان باز شدن پرونده بعد از مختومه شدن آن میسر است؟

باسلام و خسته نباشید: اینجانب و شاکی بنده که در دادسرا با موضوع دیه شکایت تنظیم کرده بودیم بدلیل عدم پیگیری در کلانتری تعهد پیگیری پرونده رو دادیم و بعدا شاکی بنده نیز در شورای حل اختلاف دادسرا که قاضی وقت داده بود با تاخیر زیاد آمد که مورد قبول قاضی شورای حل اختلاف قرار نگرفت و در دفتر شورای حل اختلاف مبنی بر عدم پیگیری و عدم حضور شاکی بنده ثبت و صورتجلسه شد و درعوض برای بنده نیز که در سر وقت حضور یافته بودم دفتر شورای حل اختلاف رو امضا و پرونده توسط این شورا مختومه اعلام شد. باتوجه به مختومه شدن پرونده توسط شورای حل اختلاف و ارجاع پرونده به دادیاری آیا باز دوباره شاکی میتواند از شیوه های مختلف مثل اعتراض راه پرونده رو باز کنه و شکایتش رو دوباره پیگیری کنه آیا بنده که خودم نیز شاکیم میتوانم به شعبه دادیاری برم و دادخواست مختومه شدن پرونده رو به دلیل عدم پیگیری شاکیم بکنم؟ (باتوجه به اینکه ایشان در کلانتری بدلیل عدم پیگیری تعهد پیگیری داده و در شورای حل اختلاف دادسرا زیاد دیرکرد که قاضی قبول نکرد)

پاسخ ها :

دلاورفیض آبادی   صفرعلی

جناب آقای دلاورفیض آبادی صفرعلی :

سلام دادسرا نمی تواند بدلیل عدم پیگیری شاکی پرونده را مختومه نماید و در هر حال باید قرار نهایی صادر نماید بعد از قطعی شدن قرارها، موضوع اعتبار امر مختومه پیدا می کند و دیگر به همان دلیلی که شکایت شده قابل شکایت مجدد نیست البته در صورت قطعیت قرار بازهم امکان اعاده ادرسی وجود دارد موفق باشید