مشاوره حقوقی رایگان - ورود به حریم باغ

با سلام
ما یک باغ 600 متری داریم که از وسط اون مسیر آب برای باغهای مجاور حرکت میکنه و در گذشته اهالی روستا برای آبیاری باغ هاشون از این مسیر و در کنار آب حرکت میکردن. حالا ما ميخوايم چهار طرف باغ رو فنس کشی کنیم و بدون اینکه ممانعتی در عبور آب داشته باشیم ولی اهالی ممانعت میکنن میگن اینجا از قدیم مسیر آب بوده و ما باید در کنار مسیر آب حرکت کنیم. به ایشان پیشنهاد شد که مسیر را لایروبی و جدول کشی میکنیم که مبادا آب دچار گرفتگی بشه ولی قبول نمیکنن و میگن تخریب میکنیم هرگونه مانعی رو. آیا چنین حقی دارن؟ راهکار قانونی چیست؟ در ضمن باغ شیب‌دار بوده و مسیر آب در پایین ترین قسمت باغ میباشد که به هیچ عنوان امکان برداشت و تغییر جهت آب توسط ما وجود ندارد و آب از این مسیر فقط روز جمعه عبور میکنه.

پاسخ ها :

هادی میرزایی

جناب آقای هادی میرزایی :

سلام فنس کشی دور باغ حق شماست بشرطی که مانع استفاده مالکین حق ارتفاق نشوید(حق مجرا) ود صورت ممانعت میتوانید طرح دعوی نمایید

آرش پاکسار

جناب آقای آرش پاکسار :

سلام بله ایشان دارای حق انتفاع و ارتفاق هستند و سخنشان صحیح است