مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه متوفی برای وراث (مالیات)

با سلام خدمت شما
پدر بنده سال اذر ماه 98 فوت شدند بنده گواهی حصر وراثت ایشان را طی مراحل قانونی دریافت کرده ام
ورثه فقط من (پسر) و مادرم هستیم
پدر بنده طی سرطان فوت شدند ایشان 5 ماه قبل از فوتشان ازین موضوع مطلع بودند و بنده و مادرم را در دفتر مشاور املاکی بردند و قسمتی از اموال تجاری را بنام بنده و قسمتی اموال مسکونی را بنام مادرم زدند و عمو و دایی و پسرعموی بنده قرارداد را بعنوان شاهد امضا کردند
به اداره مالیات مراجعه کردم گفتند این قرارداد چون رسمی و قطعی نیست و فقط در دفتر املاک نوشته شده اعتبار ندارد و بسته به مقدار ارث باید مالیات پرداخت کنید
درخواستی که دارم میخواستم بدانم 1-راهی از طریق طرح دعوی در دادگاه یا شورای حل اختلاف جهت صدور سند تک برگ املاک بنام مادر و بنده وجود دارد تا معاف از مالیات بر ارث شد یا خیر؟ 2-پسر عمو و عموی من با هم پدر و پسر هستند مشکلی در شاهدین وجود ندارد؟ و اینکه باید افراد غیر فامیل میبودند؟
اگر هست لطفا توضیح مختصری بفرمایید. باتشکر

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

خریدار باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه تمام وراث بدهد