مشاوره حقوقی رایگان - عدم ثبت نکاح

سلام، با خانومی به صورت غیر رسمی عقد دائم کرده ام. خطبه عقد توسط یک روحانی در مجلس بله برون خوانده شده و در برگه ای به صورت عادی موارد مهریه و ... نوشته و امضا شده است. با خانواده همسر به مشکل خورده و قصد جدا شدن داریم، پدر خانوم پیشنهاد دادن به صورت توافقی و غیر رسمی صیغه طلاق جاری شود و هر متن که من آماده کنم هم امضا میکنن. 1_با توجه به مجازات عدم ثبت ازدواج و طلاق آیا قبول کنم طلاق هم غیر رسمی صورت بگیرد یا حتما ثبت نکاح کنم در دفترخانه رسمی و سپس ثبت طلاق رسمی کنم؟ 2_ روحانی که صیغه ازدواج دائم ما رو خونده، دوست خانوادگی همسرم هست، و تا روز بله برون قرار بود صیغه موقت باشه و روز بله برون عاقد گفتن، موقت نمیشه، دائم بخونیم. آیا می‌توانیم از عاقد به جرم فریب کاری شکایت کنیم؟ چون ما از قانون مجازات عدم ثبت اطلاع نداشتیم و از بی اطلاعی ما سوء استفاده شده. 3_ با توجه به اینکه عاقد از طرف خودشون آورده شده، در صورت شکایت عدم ثبت خانواده همسر، مجازات من چه در نظر گرفته می شود؟ 4_ بهترین کاری که الان میتونم انجام بدم چیه؟ لطفا راهنمایی کنید. ممنون

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

برای شکایت از روحانیون باید به دادسرای ویزه روحانیت مراجعه کنید