مشاوره حقوقی رایگان - قبض هبه بعد از وفات واهب

با سلام و دعای خیر..
عمرو یک خانه مسکونی به فرزندش زید به صورت هبه داده بود و سند رسمی منزل را نیز به نام او نوشته بود. لیکن هنگامی که عمرو فوت می کند آن منزل در اختیار مستآجری بود که تنها با هماهنگی خود عمرو در آن منزل سکونت داشت و زید تا حدود چند ماه بعد از وفات عمرو هیچگونه دخل و تصرفی در منزل نداشت و به اصطلاح منزل را قبض نکرده بود و به آن دلیل که در اختیار مستآجر بود. و پس از حدود چند ماه بعد از وفات عمرو بود که زید در منزل سکونت کرد. لذا، آیا با این حال عقد هبه صحت دارد یا که منزل مسکونی جزو ترکه عمرو به حساب می آید و باید بین ورثه اش تقسیم گردد.
با تشکر فراوان.‌.

ده سال از وفات عمرو میگذرد میتونم الان مطالبه کنم

پاسخ ها :

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

قبض شرط صحت عقود عینی ازجمله هبه هستش. لذا درصورت شکایت زید میتونه اعلام کنه در همان زمان هبه هبن موهوبه رو قبض کرده وبدلیل سکونت مستاجر درآنجا سکونت نیافته لذا از ماترک خارج هست.