مشاوره حقوقی رایگان - گرفتن حضانت فرزند توسط مادر

با سلام و تشکر از وکلا و مشاورین محترم.
به علت پاره ای از مشکلات، قصد جدایی از همسرم را دارم. همسرم برای تحت فشار قرار دادن بنده برای بخشیدن مهریه و نفقه و ... دختر ده ساله ام را برده و اجازه تماس و ملاقات با دخترم را نمی دهد. طی این چند ماه با تهدید و تلقین و ... دخترم اظهار میکند که خودش دوست دارد نزد پدرش بماند. همسر بنده عادت به تماشای پورن و خودارضایی داشتند ولی مدرکی برای اثبات آن ندارم. آیا برای نگهداری دخترم میتوانم به این موضوع علیه همسرم اشاره کنم؟ عنوان این مساله جرم محسوب نمیشود؟

پاسخ ها :

هادی میرزایی

جناب آقای هادی میرزایی :

سلام بدوند شما می توانید با مراجعه به دادگاه خانواده محل اقامت خود تقاضای صدور دستور موقت فوری در جهت ملاقات فرزند مشترک و با تعیین روز و ساعت را بنمایید متعاقباً دختر 10 ساله طبق رویه موجود میتواند خود تشخیص دهد نزد کدام یک از والدین خود بماند

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
ر اساس قانون مدنی ، " برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می کنند ، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است " . به موجب این ماده ، به دلیل اینکه فرزندان تا سن هفت سالگی بیشتر نیازمند مهر و عاطفه از جانب مادر هستند و بسیاری از نیازهای جسمی وعاطفی آنها تا سن هفت سالگی توسط مادر تامین می شود ، قانونگذار هم در پاسخ به این غریزه ، حضانت فرزند دختر تا سن هفت سالگی را بر عهده مادر قرار داده است .

اما در ادامه ، حضانت فرزند دختر بعد از سن هفت سالگی را بر عهده پدر گذاشته است . حضانت پدر بعد از سن هفت سالگی تا زمانی است که دختر به سن بلوغ برسد . سن بلوغ در دختران نه سال تمام قمری می باشد . بنابراین ، حضانت دختر تا هفت سالگی با مادر است و از هفت سالگی تا نه سالگی بر عهده پدر می باشد .
و بر اساس مقررات قانونی ، پس از سن بلوغ ، کودک خودش این توانایی را به دست می آورد که انتخاب کند با کدامیک از والدینش می خواهد زندگی کند . پس با این حساب برای دختر حضانت تا 9 سالگی و پس از آن خودش تصمیم میگیرد که نزد پدر بماند یا مادر و دادگاه هم براساس نظر دختر رفتار میکند .