مشاوره حقوقی رایگان - درخواست تخلیه از مستاجر

سلام و وقت بخیر. بنده در اسفند ماه سال 96، آپارتمانی را به خانواده ای اجاره دادم. در بنگاه املاک و با کد رهگیدی قرارداد. در سال 97 در بنگاهی دیگر به صورت پشت نویسی در قرارداد قبلی، با افزایش مبلغ اجاره، تمدید قرارداد کردیم. در اسفند 98 با توجه به شیوع کرونا تمدید قرارداد با قیمت جدید را موکول به بعد از تعطیلات عید کردیم. با ادامه پیدا کردن قرنطینه با همان قیمت قبلی مستاجر در ملک سکونت دارد تا سوم مرداد 99. ما اعلام کردیم که قیمت جدید برای تمدید قرارداد، فلان مبلغ است. در صورت تمایل برای تمدید قرارداد تشریف بیارین بنگاه و در صورت عدم توانایی و عدم تمایل اعلام کنید تا مستاجر جدید بیاوریم. ایشان قیمت پیشنهادی را پذیرفتن ولی زمانی که قرار شد برای قرارداد جدید در بنگاه حضور پیدا کنن و قول داده بودن که تا 25 مرداد مبلغ رو بدهند و می دانستند که من در تاریخ 30 مرداد چک دارم من رو در معذوریت گذاشتن که نمیتوانم مبلغ رو کامل بدهم و اجاره را هم کم کنید. در صورتی که قبلا توافق کرده بودن به صورت شفاهی و من رو حرف ایشون چک دادم دست مردم. قیمت توافقی جدید من و مستاجر هم از قیمت حقیقی 30 درصد پایینتر هست به دلیل این که حدود دوسال و نیم هست مستاجر من هستند و در تاریخ 25 مرداد علی رغم توافق شفاهی و تلفنی قبلی، پول رو پرداخت نکرد. من خواستم که به فکر جای جدید و تخلیه ظرف یک ماه آینده باشند. اما ایشون میگه من تا سه ماه تخلیه نمیکنم و با شما یک قرارداد سه ماهه میبندم و صد میلیون به شما می دهم به عنوان مبلغ جدی تا چک شما پاس شود.
من چجوری میتونم از ایشون تعهد تخلیه بگیرم و ثابت کنم که از 3 مرداد به ایشون در مورد تمدید قرارداد با مبلغ جدید و یا تخلیه اطلاع داده بودم؟ آیا این آقا اصولا الان حقی دارن بابت این رفتار و عدم تخلیه ایشون میگن که شما به من اطلاع دادی من دنبال خونه گشتم و خانمم کرونا گرفته تا سه ماه نمیتونم تخلیه کنم. در صورتی که به من گفته بود میشینم با قرارداد و مبلغ جدید
و الان میگه شما 70 درصد رو اجاره کشیدید و قانونی نیست. در صورتی که قیمت اجاره امروز ملک من در حضور خودشون در بنگاه 300 میلیون ودیعه و مبلغ ماهیانه 2 میلیون اجاره هست.
و قیمت جدید توافقی من و ایشون 232 میلیون پیش و 1میلیون و نیم اجاره بوده.
سال پیش 132 میلیون داده بودن و ماهی 1 میلیون اجاره.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

به صحبتهای شفاهی نمیتوانید استناد کنید و ضمنا افزایش اجاره بها باید طبق مصوبه قانونی باشد