مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری مالی

به نام خدا
بنده با فردی به سبب دوستی حدود 30 ساله و آشنایی خانوادگی به سبب همسایگی در گذشته اعتماد کردم. از حوالی سال 89 وارد کار اقتصادی شدم بدین شکل که مبالغی را به حساب ایشان واریز می کردم و قرار بر این بود که با حفظ اصل سرمایه در هر دوره سه ماهه، ایشان حساب کتاب کنند و سودی به من پرداخت کنند. اگر شرایط خوب نبود اصل سرمایه ام را دریافت کنم. ایشان نقدی خرید می کردند و چکی به دیگران می فروختند. به علت دوستی نوعا در هر دوره سه ماهه حساب کتاب انجام نمی شد. بعضا پس از بیش از یک سال محاسبه می کرد و همه و در بیشتر موارد بخشی از مبالغ محاسبه شده را پرداخت می کرد. مبلغ باقیمانده به عنوان سرمایه دوره بعدی لحاظ می شد. به علت دوستی زیاد سخت گیری انجام نمی دادم و هر زمان ایشان پولی برای خرید نیاز داشتند من واریز می کردم. هر از چندگاهی یک دست نوشته یا چک دریافت می کرد. پس از مدتی ایشان به دلایلی چون دسته چکم تمام شده و ... چکی به من نمی داد و فقط به دست نوشته بسنده می شد. این روند ادامه یافت تا این که در سال آذر و دی ماه 93 ایشان مبالغ جدیدی را از من دریافت کرد و از حساب کتاب های قدیمی هم بخشی را پرداخت و مابقی را به عنوان سرمایه به سایر مبالغ اضافه نمود و برگه ای به من داد که این مبالغ را دریافت کرده. به عنوان مشارکت در سرمایه گذاری و ضمن تضمین اصل سرمایه تا پایان همان سال به همراه سود، که عددی مشخص نشد و در پایان دوره مشخص می شود، تسویه نماید..
از این جا داستان فریب و کلاهبرداری از من به نوعی شروع شد و به علت این که خیلی به ایشان اعتماد داشتم هر حرفی میزد قبول می کردم. ایشان گفتند که مبلغ سنگینی از یکی از پروژه های خرید و فروش طلبکار است و آن ها آخر سال پول به او می رسانند. آخر سال که می شد گفت آنها در حال جمع آوری پول از اعضا هستند باز زمان جلو رفت گفت دارند وام می گیرند باز ادامه یافت گفت دانشگاه دارد کمکی به آن ها می کند باز جلو رفت گفت پول بلوکه شده آن ها در بانک دارد، آزاد می شود. باز جلو رفت گفت واحدهاشان را دارند می فروشند باز ... تا این که به همین نحو 5/2 سال طول کشید و ایشان گفتند از این معامله 3 تا 4 تا خانه سود کرده اند و نگران نباشم و سود خیلی خوبی به من می دهد. پس از این مدت من درخواست کردم که وکیل بگیرد از آن ها شکایت کند و حق و حقوق خودش را بگیرد. از این جا ایشان ماهانه و هفتگی و اواخر برایم داستان سرایی می کرد که چه شکایت هایی تنظیم کرده و در دادگاه چه صحبت هایی رد و بدل شده و وکلا چه گفتند تا 3 سال دیگر هم به سال های قبل اضافه شده و گفت موفق شدیم و توقیف اموال گرفتم و طی سیر مراحل قانونی و فروش اموال آنان پول خودش را می گیرد و به علت صبر 6 ساله من نصف، نصف تقسیم می کند. به من گفت که دادگاه یک میلیارد و صد و نود و هشت میلیون تومان حکم داده است. باز دیدم داستان های جدید تعریف می کند و گفت آن ها از *** نامه دارند که تا شهریور 99 وقت بدهند و دادگاه به خاطر دستور آقای *** حدود 50 روز دیگر وقت داده تا 11 بهمن 98. وقتی به این تاریخ نزدیک شدیم ایشان گفت وکیل من به علت ناراحتی قلبی فوت کرد و چون پرونده به نام وکیل است قاضی گفته باید شماره پرونده را بدهید تا نامه فروش اموال را صادر کنم و ادعا کرد که این شماره در کد ثنای خودش نیست. دیگر داستان های ایشان قابل تحمل نبود و از این زمان پس از 6 سال گفتم اگر تا هفته دیگر کار تمام نشود خودم وارد عرصه می شوم تا مشکل را حل کنم. تحقیقات من نشان داد که اصلا وکیلی به این نام وجو ندارد که مرده باشد. ساده لوحانه این اطلاعات را هم به ایشان دادم و ایشان متناسب با اطلاعات من داستان جدیدی می ساخت و گفت بله وکیل نمرده است و بیمارستان اشتباها گفته وی مرده است و وکیل با وکالتی که از ایشان داشت، چک یک میلیارد و صد و نود و هشت میلیون تومان را گرفته و فرار کرده است. وکیل او را فریب داده است. فشار من باعث شد که حقیقت را تلفنی به نفر سومی بگوید که اصلا وکیلی در کار نبوده و همه این سال ها من در خواب بوده ام. ایشان هم از این پس چهره دیگری از خود نشان داد که من اصلا پولی که تو ادعا می کنی را و همه داستان های اینکه ایشان در مورد وکیل و ... را تکذیب می کنم و برو دادگاه و از دادگاه حقت را بگیر. بنابراین من پولی را به سال 93 به ایشان داده ام و ایشان به فریب تا این تاریخ من را نگه داشته است و ارزش پولم نابود شده است.
پس از این تاریخ هم ایشان پول های دیگری از من گرفت با اصرار و خواهش که تا زمانی که پول قبلی بیاید یک پولی دستش را بگیرد و یک سودی هم به من بدهد و من علی رغم میل باطنی مبالغ دیگری به ایشان دادم که در آخرین آن ها سود و اصل پول خرید فروش من بیش از 36 میلیون تومان بود که قسمت عمده آن مربوط به سال 97 است.
در ابتدا سعی کردم از طریق خانواده و آشنایی با اعضای خانواده ایشان وارد شوم و مساله را حل کنم که نتیجه ای تا به امروز نگرفتم و ناگزیر راه قانون و دادگاه را در پیش گرفتم و مزاحم شما عزیزان شدم.
در کنار آسیب مالی آسیب روحی شدیدی از خیانت و نامردی و کلاهبرداری و سوء استفاده از دوستی دیده ام. دنبال وکیلی می گردم که تضمینی ضمن دریافت اصل سرمایه و جبران خسارت این سال ها حکم کلاهبرداری یا هر عنوان مشابهی که قانونا می شود بر علیه ایشان گرفت، بگیرد. تا دیگر به خود اجازه ارتکاب این زشت کاری ها را ندهد و یا این که من را به راه حل بهتر از این خواسته ام، راهنمایی نماید.

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

این سوال طولانی جواب طولانی می طلبد که از نوشتار معذور است. حضورا در شهرتان به وکیل مراجعه کنید.