مشاوره حقوقی رایگان - تمدید شفاهی اجاره نامه

سلام. بنده در سال 94 از طریق تنظیم یک اجاره نامه کتبی و با امضای دو شاهد در یک آژانس مسکن یک طبقه از منزل مسکونی خود را بمدت یکسال (تا پایان 95/4/6) به یک مستاجر اجاره دادم .
اما این قرارداد در تیرماه 95 بدون هیچگونه تغییری در مبلغ و یا شرایط اجاره ، با توافق طرفین بصورت شفاهی و بدون حضور شاهد بمدت یکسال تمدید کردیم .
این قرارداد در تیرماه سال 96 برای دومین بار، تا تیرماه 97 (بمدت یکسال) بدون هیچگونه تغییری در مبلغ و یا شرایط، بدون حضور شاهد بصورت شفاهی و با رضایت طرفین تمدید نمودیم .
شایان ذکر است مستاجر در این مدت سه سال مبلغ اجاره بها را بر اساس مفاد قرارداد اولیه تنظیمی در آژانس مسکن در موعد مقرر بصورت چک پرداخت نموده است .
اما دو ماه پیش به مستاجر اعلام نمودم که در ششم تیرماه (پایان قرارداد) باید خانه را تخلیه کنی و حاضر به تمدید مجدد آن نیستم( ضمن اینکه ایشان در این مدت خساراتی زیادی به ملک بنده وارد نموده و خواهان جبران خسارت وارده از محل ده میلیون ودیعه نزد خودم می باشم)
ایشان با ادعای اینکه توانایی جسمی و تمکن مالی برای پیدا کردن محل جدیدی ندارم از تخلیه این ملک خودداری می ورزد.

سئوال: با عنایت به اینکه قرارداد اولیه اجاره در سال 94 ، دقیقا مطابق قانون سال 76 (بصورت کتبی و دو شاهد و با ذکر مدت اجاره) تنظیم گردیده و فقط تمدید آن در دو مرحله بصورت توافقی و شفاهی و بدون حضور شاهدی انجام گرفته ، آیا مشمول قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 76 و تبصره ذیل بند 5 ماده دو آیین نامه اجرایی قانون فوق خواهم شد که دادخواست "دستور تخلیه فوری" به شورای حل اختلاف ارائه نمایم ؟

یا اینکه مشمول مقررات سایر قوانین و فرآیند طولانی صدور حکم تخلیه که ممکن است چندین ماه بطول بینجامد، خواهیم شد ؟؟؟

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،تقاضای دستورتخلیه به شورای حل اختلاف استدعانمایید.موفق باشید