مشاوره حقوقی رایگان - هزینه تعویض پمپ آب آپارتمان 12 واحدی با مالکین است یا مستاجرین؟

با سلام و احترام.. در آپارتمانی 12 واحدی زندگی میکنم .. مدتی پمب آب خراب شد و آب به طبقات نمیرسد و تعمیر هم کفایت نکرد و مدیر ساختمان پمپ را تعویض کرد و پمپ نو خریداری کرد و جایگزین ! حالا پول پمپ آب با مالکین است یا مستاجرین؟ با تشکر فراوان ...

پاسخ ها :

رویا جاجرمی

رویا جاجرمی :

هزينه‌هاي آب، برق، گاز و تلفن مربوط به همان واحد به‌عهده مستأجر است. همچنين پرداخت هزينه تعمير و سرويس آسانسور به‌صورت جزئي و هزينه شارژ ساختمان نيز با مستأجر خواهد بود. جبران هر نوع خرابي‌اي كه مسبب آن مستأجر باشد، (مثلا يك لامپ بسوزد يا يك شيشه بشكند)، رفع مشكل فاضلاب پس از چند‌ماه اقامت مستأجر در محل و همينطور پرداخت عوارض سالانه پسماند شهرداري به‌عهده مستأجر است. در مقابل، هزينه تعميرات عمده آسانسور يا ديگر نقاط خانه، هزينه رفع مشكل فاضلاب در بدو ورود مستأجر به محل و هزينه عوارض نوسازي شهرداري نيز به‌عهده صاحبخانه خواهد بود. همچنين تعميرات تركيدگي لوله يا مشكلاتي از اين دست نيز را صاحبخانه بايد بپردازد و مسئوليتي به‌عهده مستأجر نيست. به موجب ماده 486 قانون مدنی، «تعمیرات و کلیه مخارجی که در عین مستأجره برای امکان انتفاع از آن لازم است به عهده مالک است مگر آنکه شرط خلاف شده یا عرف بلد بر خلاف آن جاری باشد و همچنین است آلات و ادواتی که برای امکان انتفاع از عین مستأجره لازم می‌باشد».

روح اله نظری

روح اله نظری :

سلام بنظر میرسد هزینه بردوش مالکین باشد البته در این موارد به عرف محل نیز باید توجه شود.