مشاوره حقوقی رایگان - دریافت چک حامل در ازای پرداخت وجه

با سلام و احترام
اینجانب در تاریخ 97/12/5 مبلغ 20 میلیون تومان دو ماهه به شخصی (الف) قرض و در مقابل چکی در وجه حامل و به همان مبلغ و به تاریخ 98/2/5 دریافت نمودم لازم به ذکر است که شخص فوق نیز در واقع این وجه را به شخص دومی (ب) داده و این شخص که از خود چک نداشته ، چک فوق الذکر را از یکی از اقوام گرفته و به شخص (الف) و داده و نهایتا به بنده منتقل شده است پس از عدم تادیه چک از طریق قانون اقدام و رای به محکومیت صاحب حساب (پرداخت اصل وجه چک به انضمام خسارات مربوطه) صادر شد
فی الحال شخص دوم (ب) علیه اینجانب شکایتی مبنی بر خیانت در امانت ، تحصیل مال از طریق نامشروع ،سوءاستفاده و تقلب از امتیازات مطرح نموده است حال آنکه چک تحت هیچ عنوان در امانت بنده نبوده است لذا استدعا دارم راهنمایی بفرمایید و اینکه نتیجه چه خواهد بود ؟
با سپاس و مهر

پاسخ ها :

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

سلام، اولا بنده در جریان کامل مراوده شما نیستم ولی اگر اتهامات ثابت بشه قطعا چک معدوم وشما هم محکوم به حبس خواهید شد.
ثانیا اگر اتهامات واهی ست شما باید مراوده خود را اثبات کنید که چک را در رابطه با پرداخت قرض در یافت کردید. البته یک اصل هم وجود دارا که باید استناد کنید :: وجود چک در دست دارنه دلیل بر اشتغال ذمه صادر کننده است ::
همچنین اگر چنانچه چک امانی بوده باید دلیلی برامانی بودن ازجمله نوشته یا سند یا شاهدی باشه که شاکی استناد کنه.
بهرحال درصورت لزوم وکیل بگیرید یا حداقل با وکیل مداوم مشورت کنید.
(جواد زارعی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی 09122219001)