مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت مشمول مرور زمان می گردد ؟

در سال 1393 اقدام به خرید اقلامی از فروشنده ای گردیده است به مبلغ حدودی 2 میلیارد تومان که مبلغ 1 میلیارد آن به صورت نقدی به حساب فروشنده واریز می گردد که مدارک واریزی آن موجود است . و مقرر می گردد طبق یک صورت جلسه که آن نیز موجود است و به امضاء طرفین رسیده است . مابقی مبلغ بعد از تائید کارشناسان مورد وثوق خریدار به فروشنده پرداخت گردد . بعد از کارشناسی برای خریدار مشخص می گردد ارزش اقلام مذکور برابر با ارزش اعلامی فروشنده نمی باشد و ارزش واقعی آن بسیار کمتر است بنابراین به فروشنده طی یک نامه اعلام می گردد مبلغ واریزی را به همراه طلب های گذشته خریدار که اسناد واریزی آنها نیز تماما موجود است عودت داده تا اجناس خریداری شده تحویل فروشنده گردد . که فروشنده تا این لحظه اقدام به این امر نکرده است . در عوض اقدام به شکایت خیانت در امانت در سال 1399 کرده است از طرفی تاریخ اظهارنامه هایی که فروشنده در پرونده قرار داده مربوط به سال 1395 و 1397 و 1398 می باشد که در تمامی اظهارنامه ها خریدار تهدید به شکایت از طرف فروشنده گردیده است ولیکن اقدامی از طرف فروشنده در زمان اعلامی مبنی بر شکایت صورت نگرفته است و از آخرین اظهارنامه نیز بیشتر از یکسال گذشته است . در دادسرا نیز با توجه به گذشت بیش از یکسال از اظهارنامه های ارسالی با توجه به قانون کاهش مجازات حبس تعزيری مصوب 1399 بند 11 قرار نهایی موقوفی تعقیب صادر گردیده است. و دادیار خواستار بررسی این پرونده به صورت حقوقی گشته و در ماهیت پرونده ورود نکرده است . که شاکی ( خریدار ) نسبت به آن اعتراض کرده است . حال آیا در دادگاه اعتراض ایشان مورد تائید قرار می گردد ؟ و آیا این پرونده اصلا کیفری است ؟

پاسخ ها :

مقداد علیپور

مقداد علیپور :

خیانت در امانت بر اساس قانون مجازات ، از جمله جرایمی است که مشمول مرور زمان می شود و بعد از 7 سال در صورتی که شکایت خیانت در امانت مطرح نشده باشد ، مشمول مرور زمان می شود.

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

سلام،طبق عرایض شما بنظر میرسه جنبه کیفری نداشته باشه. ولی بهتر پرونده کاملا توسط وکیل مطالعه بشه ونظر دقیق تری بده ضمن اینکه اگر شکایت حقوقی انجام بشه ممکنه باتوجه به تورم ساهای اخیر بدهی زیادی رو متحمل بشید.
(جواد زارعی وکیل پایه یک دادگستری 09122219001)