مشاوره حقوقی رایگان - مکان ثبت شکایت

سلام من یک ماشین خریدم که بدلیل دوتکه بودن شکایت کیفری کردم که متهم در دادسرا اعلام کرد ماشین در شهرستان قولنامه شده و تقاضای این کرده که به دادسرا صالح محل وقوع قولنامه پرونده ارجاع داده شود سوالم این است من ماشین را در ... شهر گرگان دیدم و در شهر اطراف گرگان قولنامه کردم که حدود سیصد کیلومتر فاصله دارد الان برای کیفری باید شهر محل سکونت متهم و شهری که قولنامه نوشته شده برم برای تقاضای فسخ معامله که از نظر حقوقی می‌خوام شکایت کنم میشه در شهر خودم شکایت کنم؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

‌ماده 11 - دعوا بايد در دادگاهي اقامه شود كه خوانده ، در حوزه قضايي آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ايران اقامتگاه نداشته باشد، درصورتي كه‌ در ايران محل سكونت موقت داشته باشد، در دادگاه همان محل بايد اقامه گردد و هرگاه درايران اقامتگاه و يا محل سكونت موقت نداشته ولي مال‌ غيرمنقول داشته باشد، دعوا در دادگاهي اقامه مي‌شود كه مال غيرمنقول در حوزه آن واقع است و هرگاه مال غيرمنقول هم نداشته باشد، خواهان در‌ دادگاه محل اقامتگاه خود، اقامه دعوا خواهد كرد. ‌ماده 13 - در دعاوي بازرگاني و دعاوي راجع به اموال منقول كه از عقود و قراردادها ناشي شده باشد، خواهان مي‌تواند به‌دادگاهي رجوع كند كه‌ عقد يا قرارداد در حوزه آن واقع شده است يا تعهد مي‌بايست در آنجا انجام شود.
‌ماده 14 - درخواست تأمين دلايل و امارات از دادگاهي مي‌شود كه دلايل و امارات مورد درخواست در حوزه آن واقع است.