مشاوره حقوقی رایگان - دو شناسنامه بودن فرد

سلام، خسته نباشید.
برادرم از بچگی خودش شناسنامه نداشته، شناسنامه اضافه همسایه مان را عکس دار کرده و استفاده کرده. برای بچه هایش هم شناسنامه گرفته. الان چهار سالی می شود از ثبت احوال شناسنامه از پدر و مادرم برای خودش گرفته. الان دو شناسنامه نامه دارد. برای باطل کردن شناسنامه قبلی ثبت احوال گفته به دادگاه مراجعه کنید تا دادگاه بر اساس قانون حکم صادر کند. ظاهراً یک جریمه ای میکند و حکم رو صادر می‌کنه. از یک وکیل پرسیدیم گفته 25 میلیون تومان میگیرم و شناسنامه تون رو درست کنم و ایشون هم پول وکیل ندارد. خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید چکار کنیم و حکم دادگاه جریمه مالی است یا شامل حبس هم می شود؟ روال قانونی کار به چه شکلی است؟ با تشکر

پاسخ ها :

ندا  طاهري

سرکار خانم ندا طاهري :

ابطال شناسنامه در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی است در خصوص مجازات اسناذ سجلی در صورت اثبات دلایل و موارد مذکور در قانون تخلفات جرایم و مجازاتهای مربوط به اسناد سجلی شامل فرد ا می شود در غیر اینصورت خیر ابتدا نسبت به ابطال اقدام گردد