مشاوره حقوقی رایگان - بازنشستگی پیش از موعد

با سلام. بنده عضو هیات علمی رسمی آزمایشی در یکی از دانشگاه های کشور هستم. مشکل دیسک کمر دارم. قبلا هم به مدت 4 ماه مرخصی استعلاجی داشته ام. آیا امکانش هست درخواست از کار افتادگی و بازنشستگی پیش از موعد بدهم؟ 22 سال سابقه کار دارم. اگر امکان دارد روال کار رو لطفا راهنمایی بفرمایید.
متشکرم.

پاسخ ها :

یک وکیل

توجه به مفاد ماده 35 آئين نامه استخدامي هيئت علمي دانشگاه مصوب دي ماه 1348 هيئت امناي دانشگاه تهران و به موجب ماده 30 لايحه قانوني استخدام هيئت آموزشي دانشگاه مصوب 18/6/1342 ، استادان و دانشياران و پزشكان بيمارستاني كه قبل از رسيدن به سن 65 سالگي تقاضاي بازنشستگي نمايند وسابقه خدمت آنان به سي سال نرسد حداكثر تا 5 سال از دوران تحصيلات عالي آنان جزء خدمت رسمي محسوب مي شودموجب مفاد ماده 79 ق.ا.ك هرگاه مستخدم رسمي عليل و يا به علت حادثه ناقص شود ( غير ناشي از كار) به نحوي كه از كاركردن بازبماند و حسب مفادماده 84ق.ا.ك مراتب به تصويب شوراي امور اداري و استخدامي برسد وظيفه ازكارافتادگي دريافت خواهد داشت.اما چنانچه بیمه شده‌ای بر اثر  حادثه خارج از کار یا بیماری عادی از کار افتاده شود، شیوه حمایت تامین اجتماعی از وی متفاوت خواهد بود. بر این اساس، ابتدا وضعیت فرد در کمیسیون پزشکی مطرح شده و بر اساس درصد از کارافتادگی و سابقه بیمه و نیز حق بیمه پرداختی افراد از کارافتاده برای وی حقوق وظیفه تعیین می‌شود. پس از بررسی کمیسیون پزشکی،  اگر درصد ازکارافتادگی بیمه شده بین 10 تا 33 درصد باشد و بیمه شده بر اثر حوادث ناشی از کار، دچار آسیب شده باشد، استحقاق دریافت غرامت مقطوع نقص عضو را خواهد داشت. اما اگر میزان کاهش توانائی انجام کار بیمه شده بر اساس نظر کمیسیون پزشکی بین 33 تا 66 درصد باشد، در صورتیکه صدمه وارده به بیمه شده براثرحوادث ناشی از کار باشد، ازکارافتاده جزئی شناخته می‌شود.
همچنین اگر بیمه شده طبق نظر کمیسیون پزشکی 66 درصد یا بیشتر از 66درصد توان کاری خود را ازدست داده باشد، چه این صدمه بر اثر حادثه ناشی از کار باشد، چه براثرحوادث و بیماری‌های عادی باشد، بیمه شده ازکارافتاده کلی شناخته می‌شود. در از کارافتادگی جزئی، میزان مستمری فرد عبارت است از یک سی ام حاصلضرب درصد از کارافتادگی در میزان سابقه حق بیمه پرداختی. اما در از کارافتادگی کلی، یک سی‌ام میانگین حقوق سنوات حق بیمه پرداختی به شرطی که از حداقل حقوق دریافتی در آن سال کمتر نباشد، مبنای عمل خواهد بود.