مشاوره حقوقی رایگان - اعاده به خدمت ایثارگر دارای مدرک لیسانس با 30 سال سابقه و 55 سال سن

ماده 87
ر- ایثارگرانی که به موجب قوانین و مقررات مربوط از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر بهره‌مند می‌باشند با داشتن مدرک کارشناسی، مشمول بند (الف) ماده (103) قانون مدیریت خدمات کشوری بوده و می‌توانند تا سی و پنج سال خدمت کنند. همچنین با توجه به قانون تفسیر تبصره بند «الف» ماده (103) قانون مدیریت خدمات کشوری ( مصوب 15/2/1399 ) عبارت «مدرک کارشناسی» در تبصره بند «الف» ماده (103) قانون مدیریت خدمات کشوری (الحاقی مصوب 24/11/1395) مدرک کارشناسی معادل را نیز دربرمی‌گیرد.
قوانین تفسیری: گاهی قانون‌گذار برای رفع ابهام از متون قانونی آنها را تفسیر می‌گند. اثر قوانین تفسیری از تاریخ لازم‌الاجرا شدن قانون اصلی و نقش آنها تفسیر قوانین موجود است و لذا بر طبق رویه‌ی قضایی قوانین تفسیری را می‌توان عطف بماسبق نمود. دیوان عالی کشور در آراء شماره 283-27/1317 و 401-30/1317 و نیز 87-3/1322 صراحتا نظر داده است: «...ماده قانونی که تفسیر ماده‌ی سابق را می‌نماید چون در واقع قانون جدیدی بشمار نمی‌آید عطف به گذشته می‌شود.»
استفساریه‌ پیرامون‌ نظریة‌ 10/3/1376 شورای‌ نگهبان‌ ، شماره 100/40/18448 تاریخ 30/3/1379 ،حضرت‌ آیت‌الله جنتی

دبیر محترم‌ شورای‌ نگهبان
1_ ...

2_ تفسیر از زمان‌ بیان‌ مراد مقنن‌ در کلیه‌ موارد لازم‌ الاجرا است‌. بنابراین‌، در مواردی‌ که‌ مربوط‌ به‌ گذشته‌ است‌ و مجریان‌ برداشت‌ دیگری‌ از قانون‌ داشته‌اند و آن‌ را به‌ مرحله‌ اجراء گذاشته‌اند، تفسیر قانون‌ به‌ موارد مختومه‌ مذکور تسری‌ ندارد.
سوالم این است که اگر در تاریخ 1/2/1399 بازنشسته ایثارگر با مدرک کارشناسی معادل مورد تایید وزارت علوم براساس تفسیر بند الف ماده 103 مصوب 15/2/1399 می تواند اعاده به خدمت شود یا براساس : بیان مقنن تفسیر زمان است و قانون عطف بماسبق نمی شود

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام لطفا سوالتان را بفرمایید