مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت

با سلام. برادر پدرم از ایشان به عنوان خیانت در امانت شکایت کرده اند و عنوان کرده اند در فلان تاریخ پدرم مدارکی درباره ماترک پدرشان را امانت گرفته تا بین وراث تقسیم کند و این کار را نکرده. ( پدرم هرگز هیچ مدرکی دریافت نکرده و پدربزرگم هیچ گونه ملکی نداشته) و در دادسرا زن و پسرش را به عنوان شاهد و تنها مدرک ارائه داده و هیچ رسید یا قراردادی ارائه نداده، در قراری که دادسرا صادر کرده رای به منع تعقیب پدرم داده اما بعد از اعتراض شاکی، قاضی دادگاه رای منع تعقیب را نقض و جلب به دادرسی صادر کرده و پدرم در جلسه دفاع حاضر شده. با توجه به این که شاکی به غیر از دو شاهد ( زن و پسرش ) مدرکی ندارد و ادعای کذب مطرح کرده آیا امکان تبرئه وجود دارد یا با توجه به نقض منع تعقیب، احتمال محکومیت پدرم بیشتر است؟ در صورت محکومیت میتوان به رای اعتراض کرد؟

پاسخ ها :

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود و ابراز تاسف از مشکلی که پیش آمده : خیانت در امانت در قانون مجازات اسلامی ارکانی دارد که باید در کنار هم قرار گیرند : ماده 674 ( . . . شخصی که آن اشیا نزد او بوده، آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند) از باب این موارد راه دفاع موثر دارید اما اثبات موضوع با شاکی است که دلایل و مدارک ارائه دهد و صرف امانت دادن مال به کسی که آن را پس نمی دهد مستوجب مجازات خیانت در امانت نیست.