مشاوره حقوقی رایگان - شكايت از مامور شهرداری

سلام. از نيروهاي رسمي شهرداري هستم. به عنوان مسئول جلوگيري از ساخت و ساز.
ملكي در كاربري باغات اقدام به احداث سوله نموده بودن كه قبلا از دادستاني حكم جلوگيري و جمع آوري وسايل گرفته بوديم به همراه عوامل نيروي انتظامي مراجعه و نسبت به جمع آوري اقدام شد. پرونده ملكي قبلا به كمیسيون ارسال شده بود. حكم تخريب بدوي هفت روز بعد از اقدام ما صادر گرديده. بعد از پنج ماه از اقدام شهرداري و ابقا راي رفع و قلع بنا در تجديد نظر مالك نسبت به قلع اقدام و توسط شهرداري صورتجلسه رفع خلاف تاييد شده. ولي مالك اقدام به شكايت از من به عنوان تخريب قبل از راي كمیسيون نموده. ضمنا در روز اجراي راي رئيس كلانتري شخصا حضور پيدا كرده و صورتجلسه جمع آوري لوازم و درگيري مالک با مامورين را تاييد كرده. شاكي نسبت به معرفي شاكي از همسايه هایش (يك نفر) كرده. ميخواستم بدونم آیا از شخص مي تواند شكايت كند؟

پاسخ ها :

علی سهراب زاده

جناب آقای علی سهراب زاده :

اصولاً انجام عمل تخریب از سوی شما بعنوان مامور با امر آمر قانونی بوده است و در این حد مسولیتی متوجه شما نیست اما نگاه قانونگذار بر این است اگر مامور از عملی که نسبت به آن دستور گرفته است آگاه باشد که غیر قانونی است ، نباید آن را انجام دهد ، و در صورت انجام، بهمراه امر مسول است، دادستانی بدون صدور حکم از مرجع صالح ، نمی‌تواند دستور تخریب ملک دهد و اصولا مأمور هم نباید آن را انجام دهد، اما بنا بر نحوه سوال که در نهایت رای بر قلع و قمع بنا صادر شده است ، مسولیتی متوجه شما نیست