مشاوره حقوقی رایگان - حدود اختیار وصی

با سلام و ادب و احترام. 1_ آیا وصی می تواند با وصیت محضری موصی, ثلث دارایی او را جهت انجام امورات محوله، تحت تملک خود درآورد؟ 2_ اگر می شود تملک کرد چگونه میتوان اقدامات لازم را انجام داد؟ (عین متن اموراتی که در وصیت نامه ثبت شده محضری به وصی سپرده شده، بدین شرح است: پس از آن که مشار الیه دعوت حق را لبیک گفت وصی تعیین شده از محل ثلث مزبور اعمال زیر را به جهت موصی نامبرده انجام دهد. الف- هزینه کفن و دفن و برگزاری مجالس ترحیم طبق عرف محل بپردازد. ب - مازاد ثلث موصوف به هر میزان که بالغ گردد صرف استیجار صوم و صلوه و دستگیری از ضعفا و فقرا و سایر خیرات دیگری که خود وصی صلاح و مقتضی بداند گردد. )

پاسخ ها :

کاظم منصورخاکی

جناب آقای کاظم منصورخاکی:

وصیت مازاد بر ثلث ترکه نافذ نیست و ورثه میتوانند مازاد بر ثلث را تنفیذ یا رد کنند.